REKLAMI GEÇ

Servergazili mucitler dünya 2,’si oldu

Servergazili mucitler dünya 2,’si oldu

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te 40 ülkeden, 96 finalist projenin kıyasıya yarıştığı, 9.Uluslararası Genç Mucitler Proje Yarışması’nda (IYIPO) Özel Servergazi Liselerinin Genç Mucitleri Büşra Akbaba ve Merve Karagül Dünya 2.’si oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2015 Salı, 16:04

Tiflis’te düzenlenen AB onaylı International YoungInventors Project Olympiad Proje Yarışması Tiflis Mall’da 2-5 Mayıs’ta proje sunumlarıyla gerçekleşti. Yarışmaya bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya, matematik, mühendislik dallarından 40 farklı ülkeden 96 finalist proje katıldı. Dünyanın farklı yerlerinden gelen öğrenciler, yapmış oldukları projeleri 2 gün boyunca ilgili branş jürilerine ve gelen ziyaretçilere İngilizce olarak sundu.

Proje yarışmasını düzenleyen komitede, Gürcistan Avrupa Birliği Başkanı Philip Dimitrov, Gürcistan Eğitim ve Bilim Bakanı LiaGigauri, Gürcistan Çağlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü AdemOnal, Ulusal Patent Enstitüsü Genel Müdürü Irakli Gvaladze ve Uluslararası Karadeniz Üniversitesi Rektörü Şevket Ercan Tunç yer aldı.

Yarışmada, Özel Servergazi Liselerinin öğrencileri Kimya dalında “Nar Kabuğu Atıklarından Toprak Düzenleyici Üretimi” konulu projesi ile gümüş madalya alarak Denizli’nin ve Türkiye’nin gururu oldular.
Özel Servergazi Lisesi öğrencileri Büşra Akbaba ve Merve Karagül , “Aldığımız başarıdan dolayı çok mutluyuz. Finalist olunca çok heyecanlandık. Aylarca projemizi yapmak için çalıştık. Başta ailemiz olmak üzere okulum ve öğretmenlerimiz bizi destekledi. Burada kültürlerarası diyalog ortamını yakaladım. Organizasyonu yapan yetkililere çok teşekkür ederim” dedi.
Okul Müdürü Bünyamin Gümüş, “IYIPO Uluslararası 9. Genç Mucitler Proje Yarışması’nda madalya alarak, ülkemizi başarıyla temsil eden öğrencilerimizi ve danışman öğretmenimiz Güngör Canbulat Bey’i kutlar, başarılarının devamını dilerim” dedi.
Kimya projesiyle IYIPO’ya katılarak gümüş madalya kazanan öğrencilerin danışman öğretmeni Güngör Canbulat da “Finalist olduğumuzu öğrenince çok sevindik. Öğrencilerimizle proje için tüm hazırlıkları özenle yaptık. Projemiz ‘Nar Kabuğu Atıklarından Toprak Düzenleyici Üretimi’ üzerine bir çalışma. Aldığımız gümüş madalya bizleri çok mutlu etti” diye konuştu.
AB onaylı IYIPO proje yarışmasının ödül töreninde derece alan öğrencilere madalya ve sertifika verildi. Katılımcılara ödül töreninin ardından Gürcistan halk dansları gösterisi yapıldı. Organizasyon, Tiflis gezisiyle son buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı