REKLAMI GEÇ

2400 öğrenci burslu olmak için ter döktü

2400 öğrenci burslu olmak için ter döktü

Denizli Özel Servergazi Eğitim Kurumları tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 9. sınıflar arası bursluluk sınavına 2400 öğrenci katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2014 Salı, 13:45

Servergazi Fen ve Anadolu Liseleri tarafından 2014-2015 eğitim-öğretim yılı 9. sınıflar bursluluk sınavına başta Denizli merkez olmak üzere ilçelerden ve beldelerden yaklaşık 2400 öğrenci katıldı. Özel Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi ile Özel Servergazi Günay Fen ve Anadolu Lisesi eğitim komplekslerinde yapılan bursluluk sınavına öğrencilerin yanı sıra öğrenci velileri de büyük ilgi gösterdi.
Denizli Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın, sınava gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını kaydetti. Yalçın, ”Denizli Özel Servergazi Liseleri olarak 24. yılımızı kutlamış olduğumuz eğitim öğretim yılında 9. sınıflar bursluluk sınavımıza İl genelinden ve çevre il, ilçe ve beldelerden 2400 öğrenci katıldı. Okulumuz tarafından yapılan bursluluk sınavına öğrencilerin yanı sıra öğrenci velilerinin de büyük ilgi göstermesi bizleri son derece mutlu etti. Özel Servergazi Eğitim Kurumları olarak 9. sınıflar için yapmış olduğumuz bursluluk sınavımıza ilgi gösteren tüm öğrencilerimize ve Denizli halkına teşekkür ederiz” diye konuştu.

Özel Servergazi Liseleri olarak bundan sonraki yıllarda düzenli olarak bu sınavı gerçekleştireceklerini ifade eden Yalçın, Servergazi Eğitim Kurumları olarak Denizli’de başarılarla dolu 24 yılı geride bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, eğitime yapılan yatırımın iyi bir neslin yetişmesinde en önemli unsur olduğunu vurguladı.

Özel Servergazi Günay Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Muhammed Dolukan, “Sınavımızın kontenjanı günler öncesinden doldu. Ancak biz okulumuza gelen hiçbir öğrenciyi geri çevirmedik. Bu yıl Denizli’de ilkleri gerçekleştiriyoruz. Sınavda başarılı olan çocuklarımıza burs imkanı tanıyacağız. Özel Servergazi Eğitim Kurumları olarak Bursluluk Sınavımıza gösterilen ilgi nedeniyle sevgili çocuklara ve Denizlili anne ve babalara teşekkürlerimi sunuyorum ’’ diye konuştu.
Özel Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Bünyamin Gümüş, bursluluk sınavına gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını belirterek, “YGS ve LYS sınavlarındaki ve diğer alanlardaki başarılarımızdan dolayı bu yıl bursluluk sınavına yoğun bir katılım var. Geçmiş yıllara göre bu yıl ki sınava olan yoğun ilgi, okulumuzun eğitiminde hak ettiği kaliteyi onaylamaktadır” diye konuştu.

Sınav sebebiyle erken saatlerde okula gelen öğrenci ve velilerin heyecanlı oldukları gözlendi. Okul girişinde sınav salonlarını öğrenen veliler, daha sonra bekleme salonunda ve bahçede çocuklarını bekledi. Öğrenciler sınavda ter dökerken konferans salonunda, velilere okulun başarılarıyla ilgili bilgi verildi.
Sınav sonucunda dereceye girerek ilk 20 arasında yer alan öğrencilere 4 yıl boyunca toplam 300 bin lira değerinde eğitim bursu verilecek. Çeşitli oranlardaki diğer burs miktarları göz önüne alındığında ise Özel Servergazi Liselerinin başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla verdiği burs oranı ve ayrılan bütçenin büyüklüğü de velileri şaşırttı.
Sınavda Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilgiler derslerinden 100 soru soruldu. Toplam 120 dakika süren sınav sonuçlarının 14 Mayıs Çarşamba günü saat 15.00’den itibaren www.servergazi.k12.tr adresinden öğrenileceği bildirildi.

Yorumlar

Leyla   -  Bağlantı 23 Ağustos 2014, 13:36

Öncelikle meraba .
Ben denizli özel servergazi günay anadolu fen lisesi bursluluk sınavına girdim ama kazansakta kazanmasakta sonucu öğrencektik ama sınav sonucunu öğrenemedim nereden öğrenevilirim . Şimdiden teşekkür ederim yardımınız için ben sınavı kazanmışım mı için değil ne yaptığımı görmek için sınav sonucunu öğrenmek istiyorum .

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı