REKLAMI GEÇ

ÖĞRENCİLER ‘YORUM’LADI

ÖĞRENCİLER ‘YORUM’LADI

Dershanecilik anlayışını okula dönüştüren Özel Yorum Temel Lisesi’nde öğrenciler kendi okul ve öğretmenlerini anlattı. İşte öğrencilerin gözünden Yorum…

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 23 Şubat 2015 Pazartesi, 10:55

Denizli’de 24 yıldan bu yana dershanecilik kalitesi ile eğitim veren Yorum Dershanesi, yeni eğitim sezonunda yılında öğrencilere ‘Özel Yorum Temel Lisesi’ ismiyle eğitim vermeye başladı. Dershanecilikteki başarısını okulda da sürdürmeyi planlayan bu uzman kadro eğitimi neşeli bir hale dönüştürmenin de yolunu bulmuş.

Kaliteli bir eğitim için bir çok aktiviteler sunan Özel Yorum Temel Lisesi motivasyon sağlama ve çalışma alışkanlığı edindirme, dikkat ve konsantrasyonu artırma, sınav gerilimi ile baş etme ve sınava duygusal, düşünsel hazırlık gibi önemli konuları eğitim destekli öğretim programı uygulayarak öğrencilerine aşılıyor. Oluşturdukları sosyal etkinliklerle de öğrencilerin hayata hazırlık süreçlerinde rehberlik yapan Yorum şimdiden öğrenciler tarafından beğenilerek tercih ediliyor. Özel Yorum Temel Lisesi’nin birbirinden renkli kalemleri kendi okullarını Denizlihaber.com için anlattı. İşte o detaylar.

ic-onur-dayibas

ONUR DAYIBAŞ (9. SINIF) ŞİMDİ DAHA BAŞARILI BİR ÖĞRENCİYİM
“Bu okulu seçmemdeki en büyük etken öğretmen kadrosunun tecrübeli olmasıydı. İyi ki böyle bir okulda eğitim alıyorum. Yaptığımız sosyal etkinlikler eğlenceli oluyor. Daha yeni açılan bir okul olduğu için fazla öğrencisi mevcut değil. Ama bunun avantajları da var. Dersler daha iyi anlaşılıyor. Öğretmenlerimiz bizlerle daha çok ilgileniyor ve sınıflar daha sessiz oluyor. Öğretmenlerimize anlamadığımız yerleri tekrar sorma şansımız oluyor. Öğretmenlerimizin hepsi çok cana yakın ve dersleri daha anlaşılır, ayrıntılı anlatıyorlar. Ortaokulda derslerim kötüydü ama Yorum’a başladığımdan bu yana çok daha iyi…”

ic-bekir-cakır

BEKİR ÇAKIR (9. SINIF) : AYRINTILI ÖĞRENİYORUZ
“Özel eğitim almak ile eğitim çözülmüyor aslından. Benim Özel Yorum Temel Lisesinde olmamdaki en büyük sebepsınıf mevcudun azlığı, öğretmenlerimizin konuları iyi ve ayrıntılı anlatışı, bilmediğimiz yerlerde ellerinden geldiğince yardım etmeleri de burayı seçmem de çok önemli etken elde etti”

ic-berk-saracaydinBERK SARAÇAYDIN (10. SINIF): KENDİMİ ÖZEL HİSSEDİYORUM
“Okulumdan çok memnunum. Öğretmenler öğrencilerle arkadaş gibi. Sınıf mevcutlarının az olması sebebiyle öğrencilerle birebir ilgileniyorlar. Bu durumun üniversiteyi kazanmamda büyük bir etkisinin olacağını düşünüyorum. Okul idaresi her zaman bir isteğimiz ve sıkıntımızın olup olmadığını soruyor. Bu yüzden kendimi çok özel hissediyorum. Okulumdaki öğretmenlerin genç olması birbirimizin dilinden anlamamızı sağlıyor. Okulun rehberlik servisi ise bize her zaman yardımcı oluyor. Her konuda bizi bilgilendirerek bilinçli tercihler yapmamızı sağlıyor”

ic-esra-nur-acarESRA NUR ACAR (9. SINIF) : HEM KEYİFLİ HEM ÖĞRETİCİ
“Yorumu tercih etmemdeki sebep, öncelikle sınıftaki öğrenci sayısının az olmasıydı. Çünkü bu sayede öğretmenlerim benimle daha iyi ilgileniyor, anlamadığım yerleri tekrar sorma ve konularıayrıntılı işleme olanağı buluyorum. İdarecilerimiz devamlı bir problemimiz olup olmadığını soruyorlar. Arkadaşlarımla birlikte çeşitli etkinliklerde bulunuyoruz ve bu daha sıcak bir ortamın oluşmasını sağlıyor. Eğitim-öğretim bence Yorum Temel Lisesi ile çok güzel. Çünkü eğitimin hem neşeli hem öğretici hali bu lisede… Etkinlik, eğitim, dostluk bu okulda. Öğretmenlerimiz ile çok iyi anlaşıyoruz. Bu durumda derslerimizi olumlu etkiliyor”

ic-sena-serenSENA SEREN (9. SINIF) BİZİMLE BİRE BİR İLGİLENİLİYOR
“Yorum Temel Lisesi’ni tercih etmemin sebebi sınıf içerisindeki öğrenci mevcudunun az olması. Bu sayede birebir öğrencilere ilgi gösteriliyor. Eksiklerimi kapatmakta zorlanmıyorum. Özellikle satranç etkinlikleri çok seviyorum. Dersler hem eğlenceli hem çok öğretici geçiyor. Okulumu ve arkadaşlarımı çok seviyorum” şeklinde konuştu.

 

HANDE ÖZKAN (11. SINIF) SOSYAL HAYATIMI ASKIYA ALMIYORUM

ic-hande-özkan“Burada olmaktan büyük keyif alıyorum. Zamanımı dolu bir şekilde kullanıyorum ve sosyal hayatımı askıya almadan eğitim-öğretim hayatımdaki açığı gün be gün kapatmaktayım. Eğitim kadrosu yanı sıra birebir eğitimi, çalışma sistemi benim gibi birçok üniversiteye hazırlanan öğrenciye, ciddi artılar kazandırmakta. Geç kalmış olmanın bir eksi olmadığı Özel Yorum Temel Lisesinde üniversiteye yorucu bir tempo ile değil aksine verimli ders çalışarak hazırlanıyorum. Bu süreci samimi, sıcakkanlı öğretmenlerimle geçirmek ise bana motivasyon kaynağı oluyor. Eğitimi eğmek olarak değil, bilimsel aktarım olarak gören Özel Yorum Temel Lisesine teşekkür ederim”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı