REKLAMI GEÇ

Doğa Okulları’nda tatbikat

Doğa Okulları’nda tatbikat

Denizli Doğa Okulları öğrencileri, doğal afet ve yangında ne yapmaları gerektiğini uygulamalı olarak öğrendi. Öğrencilere önce teorik bilgiler verildi, ardından tatbikat gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mart 2016 Perşembe, 14:46

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Denizli Doğa Okulları’nda deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

denizli-doga-okullari-ic

Doğa öğrencileri önce okulun konferans salonunda doğal afet ve yangınlara karşı teorik olarak bilgilendirildi, deprem anında ve sonrasında ne yapmaları gerektiği anlatıldı. Yangın çeşitleri, korunma yolları ve söndürme yöntemlerine ilişkin de bilgilendirilen öğrenciler daha sonra tatbikat gerçekleştirildi.

denizli-doga-okullari-ic-3

İLK TATBİKAT DEPREM
Denizli Doğa Okulları öğrencileri gerçekleştirilen deprem tatbikatıyla, doğal afet anında neler yapmaları gerektiğini öğrendi. İlk siren sesiyle sıraların altına giren ve cenin pozisyonu alan öğrenciler, ikinci siren ile birlikte panik yaratmadan okulu boşalttı, bahçede belirlenen toplanma alanında buluştu.

İKİNCİ TATBİKAT YANGIN
Denizli Doğa Okulları öğrencileri deprem tatbikatının ardından yangın tatbikatı da gerçekleştirdi. İtfaiye ekipleri gözetiminde yangınlara müdahale eden öğrenciler, yangın tüpü kullanmayı öğrendi, yangınları söndürdü.

denizli-doga-okullari-ic-2

Denizli Doğa Okulları öğrencileri, can kurtaracak önemli bilgileri bu tatbikatlar ile öğrendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı