REKLAMI GEÇ

“Her yıl 5 bin gencimizi kaybediyoruz”

“Her yıl 5 bin gencimizi kaybediyoruz”

Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Akşam Gazetesi Yazarı Turgay Polat, Denizli Uğur Hazırlık Okulları’nın organizasyonuyla “21.yüzyılda üniversiteli olmak” konulu konferans verdi. Polat, 21. yüzyılda eğitim modelinin değişmesi gerektiğini belirterek, “Mevcut eğitim sistemi ile her yıl 5 bin genci kaybediyoruz” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 24 Mart 2015 Salı, 18:24

Denizli Uğur Hazırlık Okulları’nın lise son ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik düzenlediği “21.yüzyılda üniversiteli olmak” konulu konferans, Esnaf Sarayı’nda yapıldı. Konferansa Uğur Hazırlık Okulları idarecileri ve öğrencileri katıldı.
Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Akşam Gazetesi Yazarı Turgay Polat, “21.yüzyılda üniversiteli olmak” konulu konferansta, Türkiye’de artık eğitim modelinin değişmesi gerektiğini vurguladı. Polat, her yıl yüz üniversite öğrencisinden 35’inin üniversite öğrenimini bıraktığını belirterek, “Eğitim modelini artık değiştirmeliyiz. Mevcut eğitim sistemi ile zeki gençlerimizi kaybediyoruz. 21. yüzyıl bilgisayar ve dijital dönemi. Biz çocuklarımıza, bilgisayardan uzak durun diyemeyiz. O nedenle biz eğitimciler ile anne ve babalar kendilerini yetiştirmek zorunda” dedi.

“BİLGİYE ULAŞMAK DAHA KOLAY VE HIZLI”
Eğitimcilerin de artık değişmek ve içerisinde bulunduğumuz çağa ayak uydurmak zorunda olduğunu söyleyen Polat, “Öğrenciler bilgiye her türlü ulaşıyor. Pratik düşünüyor. O nedenle, sınıflarda yalnızca bilgi veren öğretmenlerin ‘bilgi bende’ anlayışını terk etmesi gerekir. Çünkü öğrenciler bilgiye internet aracılığı ile anında ulaşabiliyor. O nedenle eğitimciler, öğrencileri ile birlikte proje hazırlamalı, onları yönlendirecek sistemler geliştirmelidirler. Artık işveren, diplomaya bakmıyor. İşveren, iş başvurusunda bulunan öğrencinin sosyal medya hesabını inceliyor. Böyle bir dönemde, bizim öğrencilerimizi, proje hazırlayan, bilgiye anında ulaşıp pratik düşünebilen bireyler olarak yetiştirmemiz gerekiyor” diye konuştu.
Polat konferansının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı