REKLAMI GEÇ

İlkbahar, alanında ilk

İlkbahar, alanında ilk

‘Bakıma muhtaç özürlülere yönelik özel bakım hizmetleri yönetmeliği kapsamında çıkarılan yasaya göre, gereken şartları yerine getiren Özel bakım merkezleri, maddi durumu yerinde olmayan özürlü ve yaşlıların bakımını ücretsiz olarak yapacak. Özel İlkbahar Yaşlı Bakım ve Huzurevi, bu bakımı yapabilmek için gereken şartları yerine getiren ilk firma oldu.

/ DENİZLİHABER / 7 Şubat 2008 Perşembe, 01:00

Yaklaşık 3 yıldır yaşı ve yardıma muhtaç kimselerin bakımlarını en iyi şekilde yapmaya çalışan Özel İlkbahar Yaşlı Bakım ve Huzurevi, tüm Türkiye’de bir ilke imza attı. Yeni çıkarılan yasa doğrultusunda maddi durumu iyi olmayan yardıma muhtaç yaşlı ve özürlülerin bakımlarını ücretsiz olarak yapacak Özel İlkbahar Yaşlı Bakım ve Huzurevi, verdiği hizmetle de bu alanda birçok firmaya örnek oluyor.

Yaptıkları düzenlemelerle birlikte ülke çapında bu yetkinliği almaya hak kazanan ilk firma olduklarını dile getiren Özel İlkbahar Yaşlı Bakım ve Huzurevi Sorumlu Müdürü Duygu Özdemir, tüm vatandaşların yeni çıkan bu yasa hakkında bilgi edinmesi gerektiğine

dikkat çekti. Yaşlılığa bağlı hastalığı nedeniyle ağır özürlü raporu alan ve asgari ücretin

üçte ikisinden daha az bir geliri olan vatandaşların, çıkan yasa ile her türlü bakımlarının kurumlarında devlet destekli ve ücretsiz olarak yapılacağını belirten Özdemir, “Farklı illerde yaşayan vatandaşların da yaşadıkları ildeki sosyal hizmetler ve il müdürlüğüne başvurarak kurumumuza katılmaları için başvurmaları yeterli olacaktır. Bu yasa sayesinde, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımız da, bakım hizmetlerimizden yararlanabilecektir” dedi.

Kameralı takip

Yaşlı vatandaşların durumunun her aşamasında takip edilebilmesi için tüm odalarda kamera bulunduran Özel İlkbahar Yaşlı Bakım ve Huzurevi, sağladığı bu hizmetle de, özellikle de Alzheimer hastalarını sürekli gözetim altında tutuyor. Kurumlarını ziyaret eden hasta yakınlarının mekânı son derece güzel bulup takdir ettiğini söyleyen Sorumlu Müdür Özdemir, “Bir gün biz de onların durumuna düşebiliriz ve bu yüzden de, elimizden geldiğince onlara iyi davranmaya, gönüllerini hoş tutmaya çalışıyoruz. Tüm odalarımız, kamera sistemi ile izleniyor ve olan biten her şey kayıt altına alınıyor. İki, üç ve altı yataklı odalarımızda ağırladığımız yaşlılar, uzman, profesyonel ve işini seven çalışanlar tarafından dakika dakika izlenerek sağlık durumları kontrol ediliyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı