REKLAMI GEÇ

Denizli protokolü Kokpit Havacılık Lisesi’nde

Denizli protokolü Kokpit Havacılık Lisesi’nde

Havacılık alanında verdiği eğitim ile adından söz ettiren Kokpit Havacılık Lisesi Kurucusu Alper Kalelihan, Denizli protokolünü ağırladı. Kalelihan kahvaltılı buluşmada okul ve verilen eğitim ile ilgili bilgiler verdi, similatör odasında heyecanlı anlar yaşandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2018 Pazartesi, 21:19

Kokpit Havacılık Lisesi, Denizli protokolünü ağırladı. Okulda gerçekleştirilen kahvaltılı buluşmaya Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ve İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Metin Düz katıldı.

Kokpit Havacılık Lisesi Kurucusu Alper Kalelihan, protokolü Irlıganlı Mahallesi’ndeki okulun girişinde çiçeklerle karşıladı.

Kahvaltının ardından okul ve verdikleri eğitimle ilgili bilgiler paylaşan Alper Kalelihan, sınavla öğrenci alan bir eğitim kurumu olduklarını ve seçkin öğrencilere eğitim verdiklerini söyledi. Kokpit Havacılık Lisesi’ne gelen öğrencilerde öncelikli koşul olarak havacılığı sevmelerini aradıklarını dile getiren Kalelihan, mezun öğrencilerin iş sorunu yaşamadığını, uçak teknisyeni olarak rahatlıkla iş bulabildiklerini kaydetti. Eğitimlerinin yalnızca teorik bilgiler üzerinde şekillenmediğini belirten Kalelihen, tüm öğrencilere pratik eğitimleri de verdiklerini vurguladı.

KOMUTAN UÇAK KULLANDI
Okul Kurucusu Alper Kalelihan, konuklarına kahvaltının ardından okulu gezdirdi. Kalelihan’ın simülatör odasında verilen eğitimleri anlatmasının ardından konuklar simülatör deneyimi yapma fırsatı da buldu.

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Metin Düz simülatörde uçak kokpitine oturdu, uçağı kullandı. Komutan Düz, başarılı bir şekilde uçağı kaldırdı ve piste indirmeyi başardı.

Okulun atölyelerini de gezdiren Kalelihan, uçak kabinlerinin bire bir rotatipleri ve uçak parçalarının bulunduğunu, öğrencilerin iyi birer uçak teknisyeni olarak yetişebilmeleri için tüm imkanları kullandıklarını vurguladı.


Kalelihan, yurdun dört bir yanından öğrencileri olduğunu söyledi, 100 dolayında öğrencinin yatılı olarak eğitim aldığını ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı