REKLAMI GEÇ

Matematik sevdalıları SERİMYA’da buluştu

Matematik sevdalıları SERİMYA’da buluştu

Özel Servergazi Eğitim Kurumları tarafından bu yıl 12.si düzenlenen Ulusal Matematik Yarışması SERİMYA’da dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

/ DENİZLİHABER / 6 Nisan 2014 Pazar, 10:04

Bu yıl 12.sini düzenlenen ortaokullar arası matematik yarışması olan SERİMYA’da dereceye giren öğrenciler görkemli bir törenle ödüllerini aldı. TÜBİTAK’ın düzenlediği yarışmaların dışında ulusal bazda yapılan en önemli etkinliklerden birisi olan SERİMYA Özel Servergazi Eğitim Kurumları’nda gerçekleştirildi.
denizli-servergazi-ic-1

22 ilden, 111 okuldan gelen 670 öğrencinin katıldığı yarışmada 8. sınıf öğrencilerine 150 dakika içerisinde cevaplamaları gereken 30 soru yöneltildi. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen sınav sonrasında öğleden sonra düzenlenen etkinliklerin ardından öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreni öncesinde konuşan Özel Servergazi Fen ve Anadolu Liseleri Müdürü Bünyamin Gümüş, 22 ilden gelen bini aşkın matematik sevdalısını ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, yarışmanın farklı illerden gelen gençlerin tanışıp kaynaşması açısından da gençlere katkı sağladığını dile getirdi. Okuyup anlayarak sorunların üstesinden gelinebilineceğine dikkat çeken Gümüş, “Ülkemizin matematik seviyesini yükseltebilmek için 12 yıldır mücadelemize devam ediyoruz. Bu yıl matematik olimpiyatlarında gösterdiğimiz başarılar ile bölgenin en başarılı okulu olduk. Kaybedenin olmadığı bu yarışmanın tüm katılımcılara güzellikler getirmesini diliyorum” dedi.

ÖĞRENCİLER ÖDÜLE DOYDU
Konuşmaların ardından başlayan ödül töreninde yarışmaya katılan öğrenciler devlet okulları ve özel okullar olmak üzere 2 kategoriye ayrıldı. Bu kategorilerde toplam 35 öğrenciye bronz, 25 öğrenciye gümüş ve 12 öğrenciye de altın madalya verilirken, Denizli Merkez ve Denizli’ye bağlı 17 ilçe birincilerine altın madalya verildi. 2014 SERİMYA’da ayrıca 15 öğrenciye jüri özel ödülü, 10 öğrenciye saat, 5 öğrenciye mp3 ve 1 öğrenciye de tablet hediye edildi.
denizli-servergazi-ic

ÖZEL OKULLARDA İZMİR DAMGASI
12. Ulusal Matematik Yarışması SERİMYA’da devlet okullarında ilk 3 sırayı Nazilli’den Can Aydemir, Uşak’tan Onur Korkmaz ve Isparta’dan Yavuzalp Gövrek alırken, özel okullar kategorisinde ise ilk 3 sırayı İzmir’den Enes Cesur, Kaan Çim ve Furkan Keskin kazandı. Öğrencilere törene katılan protokol üyelerinin ödüllerini vermesinin ardından çekilen toplu resim ile tören sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı