REKLAMI GEÇ

Merdiven altı eğitime geçit yok

Merdiven altı eğitime geçit yok

Dershanelerin okullaşmasıyla birlikte Denizli Tüm Eğitim Yatırımcıları Derneği (DEYDER) olarak yeniden yapılanan Denizli Dershaneciler ve Eğitim Yatırımcıları Derneği, eğitimin doğru, yasal ve başarılı olması için mücadele verecek. DEYDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Arslan, “Merdiven altı dershaneciliğe, etüt merkezlerine, ders bürolarına, danışmanlık büroları ya da merkezlerine ilgili kurumlarla işbirliği yaparak geçit vermeyeceğiz” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2015 Çarşamba, 13:47

DEYDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Arslan, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Hayıt, Ali Kurt, Resul Tekin ve Ömer Çakır ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde toplantı düzenledi. Dershanelerin okullaşması ile birlikte Türkiye’nin yeri bir eğitim yoluna girdiğini belirten Mustafa Kemal Arslan, DEYDER olarak bu yolda Denizli eğitimine daha büyük katkı sağlayacaklarını ifade etti.

TÜM EĞİTİM KURUMLARI DEYDER ÇATISI ALTINDA
DEYDER’in tek tip eğitim kurumları derneği olmayı reddettiğini, eğitim sektörünün tüm kurumlarını bünyesinde toplamayı başardığını vurgulayan Arslan, “Derneğimizde, özel ortaokul, temel lise, KPSS kursu, yabancı dil kursu, özel sağlık meslek lisesi, özel meslek lisesi, Anadolu Lisesi, özel lise gibi eğitim sektörünün her kesimi yer almaktadır. DEYDER bu geniş çeşitlilik ve deneyimden aldığı güçle gerek yatırımcıların, gerek çalışanların, gerekse hizmet alanların haklarını en iyi biçimde koruyacaktır” dedi.

MERDİVEN ALTI EĞİTİME GEÇİT YOK
DEYDER Başkanı Arslan, dernek faaliyetleri hakkında da bilgi verdi. Arslan, “Milli Eğitim Bakanlığının ısrarla her platforma dile getirdiği ve düzenlemelere aralıksız devam ettiği merdiven altı dershaneciliğe, etüt merkezlerine, ders bürolarına, danışmanlık büro yada merkezlerine hatta özel ders adı altında yapılan dershanecilik ve sınava hazırlama çalışmalına Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilgili kurumlarla işbirliği yaparakic geçit verilmeyecektir” dedi.
DEYDER’in devletin ön gördüğü bu dönüşüm sürecinin sağlıklı ve güvenilir biçimde ilerlemesi için üzerine düşen görevi yapacağını söyleyen Arslan, DEYDER olarak, devletin her türlü yasa ve yönetmeliği düzenleyerek yasal zeminde çalışmasını sağladığı bu okulların, kurumların sanki yasa dışı iş yapıyormuş gibi gösterilmesine, bu yöndeki söylem ve eylemlere her türlü yetki ve yasal hakkını kullanarak engel olacak, ısrar edenlerle ilgili yasal yollara başvuracağını açıkladı.

RUSYA ÖRNEĞİ
Basın açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan DEYDER Başkanı Mustafa Kemal Arslan, “Denizli bu kadar özel okulu kaldıra bilecek mi?” sorusuna Rusya’yı örnek göstererek yanıt verdi. Türkiye’de özel okullaşma oranının yüzde 4 olduğunu ve dershanelerin okullaşmasıyla birlikte bu oranın yüzde 4.7’ye ulaşacağını belirten Arslan, Sovyetler’in dağılmasının ardından 1991’de kurulan ve SSCB’nin ardılı olarak tanınan Rusya Federasyonu’nda bile özel okullaşma oranının yüzde 8,5 olduğunu hatırlattı.
Denizli’de 100’ün üzerinde dershanecilik hizmeti veren eğitim kurumlarından 30’unun okul olarak eğitim faaliyetine devam etmek için başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Yorumlar

ANIL   -  Bağlantı 15 Nisan 2015, 21:27

Sanki ülkede eğitim sistemi diye bir şey var da, bunlar ranta kavgası derdindeler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı