REKLAMI GEÇ

Özel Servergazi Türkiye’nin ilk 10’u içinde

Özel Servergazi Türkiye’nin ilk 10’u içinde

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi ‘nin (ÖSYM), ortaöğretim kurumları 2014 Öğrenci Seçme Sınavı sonuçlarına göre Denizli Özel Servergazi Fen Lisesi tam dört dalda Türkiye’nin en başarılı 10 okulu arasına girdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mart 2015 Çarşamba, 12:19

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), ortaöğretim kurumlarına göre 2014 Öğrenci Seçme Sınavı sonuçlarını değerlendiren istatistik kitabını yayınladı. Her yıl Mart ayında ÖSYM, bir önceki yılın YGS – LYS ortalamalarına göre, Türkiye’deki bütün okulların sıralamasını yayınlıyor. Bütün okullarda üniversite sınavına giren öğrencilerin aldıkları puan durumlarını, okul puan ortalamalarını, okul türlerinin kendi aralarında veya okul gruplarının genel sıralamadaki durumlarını tek tek inceleyen istatistik kitabında hangi okulun sınavlı veya sınavsız kaç öğrenciyi üniversiteye gönderdiği de yer alıyor. Böylece okulların gerçek başarıları ortaya çıkarılıyor. Bu sonuçlara göre; Denizli Özel Servergazi Fen Lisesi tam dört dalda Türkiye’nin en başarılı 10 okulu arasına girdi.

Denizli Özel Servergazi Fen Lisesi, YGS Fen Bilimlerinde Türkiye 9.’su,LYS MF puan türünde Türkiye 9.’su, LYS Kimya puan türünde Türkiye 4.’sü ve Lys Fizik puan türünde Türkiye 4.’sü oldu.

Bu başarıyla Türkiye’de sayısı 10.955 olan her türlü özel, devlet, Anadolu, fen ve meslek liseleri arasında MF puan türünde ve LYS puan türünde, LYS Kimya ve Fizik alanlarında elde ettiği başarılarla Denizli’nin haklı gururu oldu.

Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın, başarının süreklilik istediğini belirterek, okullarının 2011 ÖSYM verilerine göre LYS Geometri, Fizik, Matematik ve MF puan türünde Türkiye birincisi olduğunu hatırlattı. Yalçın, “Denizli Özel Servergazi Fen Lisesi öğrencileri, 2012 YGS Türkçe ve LYS Biyolojide birinci, LYS Mat-Fen puan türünde 457.951 puanla dördüncü, LYS’de Matematik’te 50 sorudan 44,16’sına doğru cevap vererek altıncı, YGS-3 YGS-5 VE YGS-6 puan türlerinde altıncı, YGS-1 ve YGS-2 puan türlerinde sekizinci, LYS Fizik ve YGS-4 puan türlerinde dokuzuncu olmuştu.Bu sonuçlar ile Servergazi başarısının tesadüfi olmadığını ispatladı ve başarıda sürekliliğin önemini gösterdi . Denizli Servergazi Eğitim Kurumlarının 25. Yaşını kutladığını belirten Genel Müdür Yalçın, çeyrek asra ulaşan tecrübenin bir sonucu olarak eğitimde bir marka olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Türkiye’nin en başarılı 10 okulundan biri olmanın bizzat ÖSYM tarafından tescil edilmesinin çok önemli olduğunu belirterek, bu başarıda emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum “ dedi.

Okul Müdürü Bünyamin Gümüş ise okulda yapılan YGS-LYS çalışmalarına verdikleri önemin karşılığı olarak güzel dereceler almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Okul Müdürü Gümüş, “Denizli’nin adını duyurmak ve başarısını arttırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Servergazi Eğitim Kurumları, artan bir ivmeyle başarı çıtasını yükseltmekte. Biz başarıya değil, süreçteki devamlılığa ve verimliliğe odaklanıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı