REKLAMI GEÇ

Servergazi bölge birincisi oldu

Servergazi bölge birincisi oldu

TÜBİTAK 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Denizli Özel Servergazi Liseleri bölge birincisi oldu. Ankara’da yapılacak Türkiye finallerinde Denizli’yi Özel Servergazi Liseleri temsil edecek.

/ DENİZLİHABER / 24 Mart 2014 Pazartesi, 12:47

TÜBİTAK 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması sonuçlandı. Birbirinden ilginç projelerle dereceye giren öğrenciler, ödüllerini aldı. Denizli Özel Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri M.Yasir Esmek ve Ömer Karakaşrehber öğretmenleri Salih Adem ile birlikte hazırladıkları Fizik projesi ile, B.Caner Duruş ve Emre Can Aslan rehber öğretmenleri Kadir Süzer ile birlikte hazırladıkları Coğrafya projesi ile, M.Salih Alındırmaz ve M.Onur Yaşarehber öğretmenleri Fatih Gözaydın ile birlikte hazırladıkları Sosyoloji projesi ile Isparta Bölgesi Bölge 1.si oldular.

Ayrıca aynı okul öğrencilerinden Ayşe Pelin Özcan ve Feyza Duman Matematik Öğretmeni Gürhan Tuğan Rehberliğinde hazırladıkları Matematik projesi ile Elif Aydın ve Büşra Mirzamlı Matematik Öğretmeni M. Yasin Çelebi rehberliğinde hazırladıkları başka bir matematik projesi ileBölge 2.si olarak büyük bir başarıya imza attı.
TÜBİTAK’ın düzenlediği “45. Ortaöğretim öğrencileri araştırma projeleri Isparta Bölge yarışması” Barida Otel’de 17-20 Mart 2014 tarihleri arasında gerçekleşti. 543 başvuru arasından seçilen 90 proje finalde sergilendi. Sergide 1. olan projeler Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Denizli Özel Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi Ankara’da sergilenmeyi hak eden ve bölge 1.si olan 3 derecesiyle çifte mutluluk yaşadı.

Özel Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi Proje Koordinatörü Güngör Canbulat yaptığı açıklamada, “Bölge finallerinde 3 Bölge 1.liği ile Ankara’ya finallere en fazla proje ile katılan okul olmanın mutluluğunu da yaşıyoruz. Güzellikler paylaşıldıkça artar prensibiyle her güzel projemizi paylaşmak bize mutluluk veriyor. Başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyor; öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

Okul Müdürü Bünyamin Gümüş, “Öğretmenlerimizin üstün gayret ve performansı sonucunda 48 proje ile 45.Ulusal TÜBİTAK Proje Yarışmasına rekor bir katılım gerçekleştirdik. Hem bölgede hem de Türkiye genelinde en çok projesi davet edilen okul olmanın da ayrıca gururunu yaşarken 3 Bölge 1.liği, 1 Bölge 2.liği ve 1 Bölge 3.lüğü ile bölge finallerinde büyük sevinç yaşadık. Türkiye finallerinde de aynı başarıyı göstererek derece alacağımızı ümit ediyorum. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

Bu başarının tesadüf olmadığını belirten Genel Müdür Recep Ali Yalçın, “Üç yıldır düzenlediğimiz proje okulu, meyvelerini veriyor. Bu başarıda öğrenci ve öğretmenlerimizin yanı sıra desteklerini esirgemeyen velilerimize de teşekkür ediyorum dedi. Bundan sonra da başarılarımız artarak devam edecektir” diye konuştu.

Denizli Özel Servergazi Eğitim Kurumları Okul Müdürü Bünyamin Gümüş, Proje Koordinatörü Güngör Canbulat ile Proje öğretmenleri ve proje öğrencileri de törene katılarak başarılı öğrencilerin sevinçlerini paylaştılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı