REKLAMI GEÇ

SERVERGAZİ’NİN MİLLİ SEVİNCİ

SERVERGAZİ’NİN MİLLİ SEVİNCİ

Dünya bilim olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil edecek bilim milli takımları TÜBİTAK tarafından açıklandı. 4 kişiden oluşan Kimya Milli Takımı’na, Özel Servergazi Fen Lisesi öğrencisi Yusuf Mert Demirlenk seçildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2014 Çarşamba, 12:13

Dünyanın çeşitli ülkelerinde ter dökecek öğrenciler, büyük sevinç yaşarken öğretmenleri, okulları ve anne -babalarının da gurur kaynağı oldu.

Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın, Servergazi Liseleri olarak bilim olimpiyatlarına öğrenci vermeye devam ettiklerini söyledi. Dünya bilim olimpiyatlarına bu sene 1 öğrenci ile katılacaklarını vurgulayan Yalçın, “Servergazi Eğitim Kurumları bir marka haline geldi. Her yıl olimpiyatlara öğrenci gönderiyoruz. Bu sene de TÜBİTAK tarafından Dünya Bilim Olimpiyatları kimya takımına Fen Lisesi öğrencilerimiz Yusuf Mert Demirlenk seçildi. 2 yıl önce Gülşah Onur Avrupa üçüncüsü olmuştu. Yine bu sene Feyza Duman Avrupa 2. ‘si olarak büyük bir başarı elde etmişti. İnşallah dünya olimpiyatında da Yusuf Mert Demirlenk, Denizli ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir “ dedi.

Her yıl farklı bir ülkenin ev sahipliğinde matematik, kimya, biyoloji, fizik ve bilgisayar dallarında düzenlenen Dünya Bilim Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edecek bilim milli takımları, TÜBİTAK’ın yaptığı bir dizi sınav sonucu belirlendi. Yaklaşık 9 milyon öğrencinin katılım hakkının bulunduğu sınavlar sonucu 1. aşamayı geçen 65 öğrenci 2. aşamada 30‘a düştü. 3. aşama sonucu 13‘e düşen öğrencilerden 4’ü 4. aşama sonucu milli takıma girmeye hak kazandılar.

Bu sene Vietnam’da yapılacak olan , 46. Uluslar arası Kimya Olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek 4 öğrenciden biri olan Yusuf Mert Demirlenk, “Bana bu sevinci yaşattığı için okuluma ve öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Milli Takıma girdiğim için 12.sınıfta YGS-LYS puanlarım hesaplanırken ek 35 puan kazanacak olmamda ayrıca sevincimi artırdı. Eğer madalya alır ve ülkemi sevindirirsem, sınavsız üniversite hakkı kazanacak olmam da beni heyecanlandırıyor” dedi.

Kimya Olimpiyatları çalıştırıcısı Güngör Canbulat, “Uzun zamandır çalışıyoruz, emeğimizin karşılığını alacağımız için mutluyum. Şu anda bilgi düzeyi olarak, yüksek lisans, doktora düzeyinde bilgi sahibiler. Madalya alacağımızı ümit ediyorum” dedi.

Okul Müdürü Bünyamin Gümüş, “Okulumuz, bilim alanında Türkiye’yi dünyada büyük bir başarıyla temsil etmektedir. Bu yıl da öğrencilerimizin ülkemize yeni madalyalar, özellikle de altın madalya kazandırmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı