REKLAMI GEÇ

TED Koleji 2014-2015 eğitim öğretim yılında Denizli’de

TED Koleji 2014-2015 eğitim öğretim yılında Denizli’de

Türkiye’de 86 yıldan beri eğitim tecrübesine sahip Türk Eğitim Derneği(TED), 2014-2015 eğitim-öğretim yılında Denizli’de. Okul öncesi eğitim şubelerinin yanı sıra ilkokul ve ortaokul bazı sınıflarında eğitim vermeye başlayacak TED Denizli, kayıt öncesi öğrencileri sözlü ve yazılı sınavlar bekliyor.

/ DENİZLİHABER / 11 Mart 2014 Salı, 16:05

Kısa adı TED olan Türk Eğitim Derneği kolejlerinden biri de Denizli’ye geliyor. Yönetim Kurulu Başkanlığını PAÜ eski Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı’nın yaptığı Özdeneyim Eğitim Hizmetleri aracılığıyla Göveçlik’te yapılan kolej binası tamamlanmak üzere. Öte yandan medya karşısına çıkan TED kurmayları, TED Denizli Koleji’nin 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı’nda faaliyete gireceğini açıkladı.

genel-ic

Dedeman Park Otel’de düzenlenen basın toplantısına TED Yönetim Kurulu Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, TED Denizli Koleji Kurucu Girişimi Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Hasan Kazdağlı, TED Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Börekçi, TED Denizli Koleji Kurucu Temsilcisi Fırat Eser ve TED Koleji Kurucu Müdürü Fatih Canpolat katıldı. Medyanın karşısına çıkan kurmaylar, TED Koleji felsefesinden Denizli hedeflerine, öğrenci kapasitelerinden kayıt ayrıntıları ve yöntemlerine kadar birçok konuda bilgi verdi.

HANGİ SINIFLARDA ÖĞRENCİ ALINACAK?
TED Denizli Kurucu Müdürü Fatih Canpolat, Denizli’ye yapılan kolej binasında lise sınıfları olmasına karşın lise canpolat-icöğrencisi kaydı almayacaklarını söyledi. TED’in okullarından TED Kültürü ile yetişmiş öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediğinin altını çizen Canpolat, bu bağlamda okul öncesi şubeler, ilkokul 1,2,3 ve 4. İle ortaokul 5 ve 6. Sınıf kayıtları yapılacağını vurguladı.

EN AZ BİR YABANCI DİL
Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olarak Denizli’ye de TED Kültürü ve kalitesini yansıtmak gayesinde olduklarını dile getiren Canpolat, kolejde eğitim gören öğrencilerin bir yabancı dili çok iyi konuşarak ve yanında da bir başka yabancı dil öğrenerek mezun olacaklarının altını çizdi.

ic-kazdagli“DENİZLİ’YE YENİ BİR DEĞER KAZANDIRACAĞIZ”
TED Denizli Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Hasan Kazdağlı, TED Denizli Kurucuları olarak, Türkiye’nin parlayan yıldızı Denizli’ye yeni bir değer katmanın heyecanını ve gururunu yaşadığını belirtti. Prof. Dr. Kazdağlı, “TED Denizli Koleji’nde Atatürk İlkeleri ve Cumhuriyetin kazanımlarına bağlı, bilimsel düşünen, yaratıcı çözümler sunan, sosyal sorumluluk bilincine sahip, toplum ve ülke sorunlarına duyarlı özgüveni yüksek, yüksek ahlaklı, her alanda geleceğin lider vatandaşlarını yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

TED NASIL YETİŞTİRECEK?
Denizli’de yalnızca nitelikli ve eğitimli nesiller yetiştirmek için değil, öğretmenleri de yetiştirmek için bulunduklarını söyleyen TED Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, iddialı konuştu. Pehlivanoğlu, “Emin olun ki TED Denizli Koleji’nde yetiştireceğimiz çocuklar toplum ve ülke sorunlarına karşı farkındalığı ve çözüm üretme bilinci yüksek, kültür, sanat ve spor alanlarında yer edinebilecek bilgi ve beceriye sahip bireyler olacaklar. TED, profesyonel bir yapılanmayla Denizli’de de rekabet koşullarını ve eğitimin kalitesini artıracaktır” dedi.

“EĞİTİM TEST İLE TOST ARASINA SIKIŞAMAZ”
Türkiye’deki eğitim sisteminin testle tost arasına sıkışıp kaldığını ileri süren Pehlivanoğlu, “Türkiye’de her şeyden önce öğretmen sorunu var. Akıllı öğretmen alınamayınca akıllı tahta alınıyor. Her gelen dershanelerle ilgili kararlar alıyor ve dershanelerin kapatılacağını söylüyorlar. Ancak her seferinde sayıları artıyor. Burada sorun dershaneler değil, eğitim sisteminde. Türkiye’de milli eğitim proje çöplüğüne dönmüş vaziyette. Her Bakan değişikliğinde her YÖK başkanı değişikliğinde yeni yeni projeler hayata geçiriliyor bir yıl sonra onlar çöpe atılıyor. Türkiye’de eğitimin test ile tost arasına sıkışıp kalmadığını göstereceğiz” dedi.

SEÇİME DEĞİL YENİ NESİLE HAZIRLANMALI
Türkiye’de eğitim öğretim sisteminde ciddi bir irade sorunu yaşandığını da vurgulayan TED Yönetim Kurulu Başkanı pehlivanoglu-icPehlivanoğlu, şunları söyledi: “Seçimlere değil, yeni nesiller yetiştirmeye hazırlanmalıyız. Eğitim kalitesini artıracak ve dünya ile rekabet edebilecek nesiller yetiştirmeye odaklanmalıyız. Eğitimde adaleti sağlamalıyız. 4+4 sistemi dert sistemi oldu. Akıllı tahtalarla ilgili yapılan araştırmalarda, akıllı tahtaların, tablet bilgisayarların çocukların başarı oranını düşürdüğü görülmüştür. TED Koleji’nde öğretmen seçimini titizlikle yapıyoruz. Anadili İngilizce olan öğretmenleri okullarımızda görevlendireceğiz.”

KAYITLAR NE ZAMAN?
TED Denizli Koleji’nin 2014-2015 eğitim öğretim yılında okul öncesine ön başvurular Çamlık’ta açılan irtibat ofisinde alınmaya başladı. Ön başvuruların bir nedeni var. Okul öncesi eğitime kaydodolacak çocuklar için PDR uzmanları önce bir mülakat gerçekleştirecek. 5. Sınıf öğrencileri ise 4 Mayıs’ta gerçekleştirilecek bir yazılı sınavla derecelendirilecek. Kayıt yaptırmaya hak kazananlar, Mayıs ayında kesin kayıt yaptırabilecek.

KAÇ ÖĞRENCİ ALINACAK?
TED Denizli’ye okul öncesi eğitim için 70 öğrenci kaydı alınacak. İlkokul 1,2,3 ve 4. Sınıf toplam kontenjanı 72 olarak açıklandı. TED Ortaokul için sadece 5 ve 6. Sınıf öğrencisi kaydedecek. Bu bölüm için kayıt sayısı ise 72 olacak.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim

ADRES: Saruhan Mahallesi 1. sokak no:5 Denizli

TELEFON: 0258 385 7 385

Web: https://www.teddenizli.k12.tr/

Sosyal Medya Hesaplarımız

Harita