REKLAMI GEÇ

TÜBİTAK’In proje yarışmasına Servergazi damgası

TÜBİTAK’In proje yarışmasına Servergazi damgası

46. Tübitak Proje yarışmasında Özel Servergazi Liseleri’nden 11 proje davet edildi. Özer Servergazi Liseleri, yarışmaya Denizli’den davet edilen 22 projenin yarısına imza atarak, Hem il, hem de bölge sıralamasında zirveyi korudu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mart 2015 Pazartesi, 12:47

Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve beşeri bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, araştırma ve geliştirme odaklı bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge değerlendirme sonuçlarına göre Özel Servergazi Liselerinin öğrencileri önemli başarılara imza attılar.

Türkiye geneli 12 farklı bölgeden Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih olmak üzere 10 dalda düzenlenen yarışmaya bu yıl 22 bin 254 öğrencinin hazırladığı toplam 13 bin 775 proje başvurusu yapıldı. Her bölgeden 100 proje davet edilerek 12 bölgeden 1200 proje bölge finallerine katılma başarısı gösterdi.

TÜBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın Konya Bölgesi finaline Konya, Antalya, Denizli, Isparta ve Burdur’dan toplam 100 proje davet edildi. Özel Servergazi Liseleri 4 bilgisayar, 3 kimya, 3 matematik, 1 sosyoloji olmak üzere 11 projeyle Konya bölgesinin en çok projesi davet edilen eğitim kurumu oldu. Ayrıca Türkiye genelinde bilgisayar, kimya ve matematik dallarında en fazla projesi davet edilen okul olma başarısı gösterdi.

Konya Selçuk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılacak bölge finallerine, Denizli’deki okullardan toplam 22 proje çağrıldı. Özel Servergazi Liseleri geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Denizli’den davet edilen projelerin yarısına imza atarak hem Denizli hem de bölge sıralamasında zirveyi korudu.

Özel Servergazi Eğitim Kurumları Proje Koordinatörü Güngör Canbulat, “TÜBİTAK gibi ülkemizin en saygın bilimsel otoritesi olan bir kurumun düzenlediği proje yarışmalarında okulumuzun kazandığı başarının haklı sevincini yaşıyoruz. Jüri değerlendirmesi için gönderilen 32 projemizden 11’i bölge finallerine kalmayı başardı. Konya’da gerçekleştirilecek olan sergide Denizliyi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” dedi.

Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın, “Servergazi Eğitim Kurumları olarak sene başı hedeflerimiz arasına TÜBİTAK proje çalışmalarını da koymuştuk. Geçen sene Türkiye finallerinden ödüllerle dönmüştük, bu senede finallere gidip, ödüllerle döneceğimize inanıyorum. Proje hazırlamanın öğrencilerin sorun yerine çözüm üretme kültürüne olumlu katkıları olduğunu biliyor ve bu yönde ciddi gayretler gösteriyoruz. Umarım finallerde de başarılı olup ilimizi Türkiye genelinde temsil edebiliriz. Bu başarıda emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tekrar kutluyorum” şeklinde konuştu. Bu başarının tesadüf olmadığını belirten Yalçın, “Dört yıldır düzenlediğimiz proje okulu, meyvelerini veriyor. Bundan sonra da başarılarımız artarak devam edecektir” dedi.

Bölge Sergisi, 30 Mart 2015 Pazartesi günü saat 13.00’de başlayacak ve 2 Nisan 2015 Perşembe günü saat 10.00’da yapılacak kapanış ve ödül töreni ile sona erecek.

Yorumlar

ali can   -  Bağlantı 17 Mart 2015, 11:23

bravo çocuklar, ülkemizin sizin gibi aydınlık beyinlere ihtiyacı var.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı