REKLAMI GEÇ

Yorum, 24 yıllık dershane tecrübesiyle lise eğitimi verecek

Yorum, 24 yıllık dershane tecrübesiyle lise eğitimi verecek

Denizli’de 24 yıldan beri eğitim-öğretim hizmeti veren Yorum Dershanesi, liseye dönüştü. 2014-2015 eğitim-öğretim yılına başlayan Özel Temel Yorum Lisesi, 24 yıllık dershanecilik birikimi ve 7 yıllık özel okul işletmeciliği deneyimiyle eğitime hazır.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Eylül 2014 Cuma, 16:10

Mart ayında yürürlüğe giren Dershaneler Yasası ile 24 yıllık dershanecilik deneyimini sonlandıran Yorum, Lise olarak Denizlililere eğitim-öğretim hizmeti verecek. Yorum Lisesi Kurucusu Sabri Yıldız, dershanecilikte Denizli’de 24 yıl gibi uzun süre ayakta kalabilen tek dershane olduklarını vurgulayarak, “24 Yıllık Dershane birikimi ile 7 yıllık okul deneyimini lise eğitim ve öğretimi olarak öğrencilerimizin lehine kullanmak istiyoruz” dedi.

YORUM DA DÖNÜŞTÜ
Denizli’de 24 yıl önce Yorum Dershanesi’nin kurucu müdürlüğünü üstlenen Sabri Yıldız, Yorum Lisesi’nin de Kurucu Müdürü oldu. Yıldız, 24 yıllık dershanecilik deneyimini ve eğitimdeki dönüşümü şu sözlerle özetledi:
“Mart ayında da dershanelerin kapatılmasıyla ilgili yasa çıktı. Biz, başlangıçta bu yasaya karşı durduk ama bizim karşı durmamıza rağmen yasa çıkmıştır. Anayasa Mahkemesi ile ilgili süreç devam ediyor olsa da, Türkiye’de dershanecilik anlamında yeni bir olgu, bir dönüşüm de başlamış odu. Yasa ile dershane olarak uzun süre eğitim-öğretime devam edenlere yeni olanaklar sağlandı. Bu yeni olanakları biz, öğrenci ve velilerimize sunmak istedik. Dershaneler, yasa çıkınca kapatıldı. Bir yıl uzatma verilse de belirttiğim gibi Türkiye’de yeni bir olgu ve dönüşümde başlamış oldu.”

denizli-ozel-temel-yorum-lisesi-sabri-yildiz-kayit-ic-1

“DENİZLİ’NİN EN KÖKLÜ DERSHANESİYİZ”
Yorum Dershanesi olarak 24 yıldan beri Denizli’de öğrencilere ve velilere hizmet verdiklerini belirten Yıldız, sektörde bu kadar süre var olabilmenin ancak kalite ve disiplinle mümkün olabileceğini dile getirdi. Yıldız, “Yorum, 24 yıl ayakta kalabilen ve bu süreci başarıyla tamamlayabilen Denizli’de ilk ve önde gelen kurumdur. Başka 24 yıllık kurum yok. Denizli’de bilindiği gibi Türkiye çapında da bilinen bir kurumuz. 24 yıllık dershanecilik hizmetinde sayısız başarıları ve birinciliklerimiz var. Bunları zaman zaman basın aracılığı ile kamuoyu ile de paylaştık. Denizli’de böyle bir süreç yaşadık. Türkçe-Matematik, Fen – Matematik alanlarında 9, 10,11 ve 12. Sınıf öğrencilerine lise eğitimi vereceğiz. Burada hem dershane deneyimi hem de okul özelliğini yansıtan bir yapıdayız. Yani burada dershanenin 24 yılık birikimi var. Bu birikimi öğrencilerin lehine kullanmak istiyoruz” dedi.

“HEM OKUL HEM DE DERSHANE TECRÜBEMİZ VAR”
Yorum Lisesi’nin eğitim kadrosunun ise hem dershaneden, hem de okullardan da gelen öğretmenlerden oluştuğunu belirten Yıldız, “Yorum Lisesi’nin kurucu müdürü olarak ben de hem dershane deneyimi hem de okul deneyimi olan biriyim. 24 yıl dershanecilik yaptım ama 7 yıl da okulda çalıştım. Bu öğrencilerimiz için büyük avantaj. Aynı zamanda da okul işletmeciliği de yapıyoruz. 7 yıldan beri Küçük Şeyler Anaokulu’nun işletmeciliğini devam ettiriyoruz. Yani okul bize yabancı alan değil. Okul işletmeciliğini daha önceden yaptığımız için Yorum Lisesi olarak biz, yapageldiğimiz bir şeye yeni bir vizyon yeni bir misyon biçmiş oluyoruz. Çünkü yasal bir değişiklik olmuş, bu değişikliği doğru zemine doğru çerçeveye oturtmak gerekir. Biz de bunu yaptık” diye konuştu.

denizli-ozel-temel-yorum-lisesi-sabri-yildiz-kayit-ic-2

240 KONTENJANIMIZ VAR

Yorum Lisesi olarak, dershane binalarında 240 öğrenci kontenjanı bulunduğunu belirten Yıldız, “Dershane binamızı, okul standartları çerçevesinde düzenledik. Sınıflarımız 16 kişilik. Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği standartlar doğrultusunda lise eğitim-öğretim hizmeti vereceğiz. Ayrıca öğrencilerimiz, Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel okullarda eğitim görecek öğrencilere vereceği destekten yararlanabiliyor. Ücretlerimiz diğer okullara göre daha cazip. Yıllık 7 bin liranın, 3 bin lirasını zaten devlet ödüyor. Kayıtlarımız Ağustos ayında yani geç başladığı için halen devam ediyor” dedi.

“ÜCRET VE DENEYİM AVANTAJIMIZ VAR”
Dershanecilikte süregelen deneyim, birikim yarışının halen geçerliliğini koruduğunu vurgulayan Yıldız, “ Yarış ortamı değişmedi. Biz, dershane birikimimizi okula aktarmak istiyoruz. Okul, yabancısı olduğumuz bir alan değil. Hem okul işletmeciliğinde, hem de dershanecilik alanında birikimimiz, tecrübemiz var. Küçük Şeyler Anaokulu’nda 7 yıl önce 35 öğrenci ile eğitime başladık. Bugün bazı gruplara öğrenci alamadık. Kontenjanımız dolduğu için çok sayıda öğrenciyi geri çevirmek zorunda kaldık. Bu o alanda başarılı olduğumuzun göstergesidir. Küçük Şeyler Anaokulu sıradan bir alan değil, Türkiye markası olan bir kurumu işletiyorsunuz. Küçük Şeyler, Türkiye’de 42 okulu olan bir markadır. Bu markanın getirilerini Denizlilere sunuyorsunuz. Dershane deyiminin getirdiği hız, kalite, iyi hizmet verme, rahat ortam, aynı zamanda disiplinli çalışma olanakları ile okul işletmeciliği deneyiminin bileşkesi olarak kurulan Yorum Lisesi, öğrenciler için büyük avantajdır. Tabi ücret avantajımız da öğrenci ve velilerin bize gelmesi için geçerli bir nedendir“ dedi.

denizli-ozel-temel-yorum-lisesi-sabri-yildiz-kayit-ic-3

“SOSYAL ETKİNLİK PROGRAMIMIZ ŞİMDİDEN HAZIR”
Yorum Lisesi olarak eğitim-öğretim hizmetinin yanı sıra, sosyal etkinliklere de büyük önem verdiklerini kaydeden Yıldız, şöyle konuştu:
“Sosyal etkinlikler ile de öğrenci-öğretmen-veli ilişkilerini geliştirmeği amaçlıyoruz. Bir yıllık sosyal etkinlik programımız hazır. Her ay bir etkinlik planlıyoruz. Satranç, Masa Tenisi, Hızlı Okuma, Geziler ve çeşitli spor alanlarında kulüplerimiz ve etkinliklerimiz olacak. Öğrencilerimiz yeteneği ve isteği doğrultusunda kulüplerde görev alarak, hem boş zamanlarını değerlendirmiş hem de yeteneklerini geliştirmiş olacak.”

denizli-ozel-temel-yorum-lisesi-sabri-yildiz-kayit-ic

“SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİMİZ DE OLACAK”
Duyarlı bireyler yetiştirme konusunda öğrenim hayatındaki sosyal sorumluluk projelerinin de büyük etkisi olduğunu ifade eden Yıldız, “Yorum Dershanesi olarak sürdürdüğümüz Sosyal Sorumluluk projelerimiz lisede de devam edecek. Dershane olarak ÇYDD başta olmak üzere birçok sivil toplum örgütü ile birlikte etkinliklere imza attık. Ayrıca, Ardahan’da bir okulun donanımını gerçekleştirdik. Sosyal Sorumluluk Projelerimiz yeni dönemde de devam edecek” dedi.

“EĞİTİM ALANI ARAYIŞIMIZ DEVAM EDİYOR”
Yen bir lise binası ve eğitim kampüsü oluşturmak için harekete geçtiklerini anlatan Yıldız, “Milli Eğitim Müdürlüğü, Dershane Binası’nda 4 yıl lise olarak eğitim-öğretim vermemize izin verdi. Biz bu arada yeni eğitim kampüsü oluşturmak için yer arayışlarımızı sürdüreceğiz ve 4 yıl içerisinde taşınmayı planlıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda 3 dönümlük bir alan belirlemiştik. Ancak Belediye burası için ruhsat vermedi. Dershanelerle ilgili belirsizlik bizleri beklemeye itti. Yeni alan arayışımız devam ediyor” diye konuştu.

GELECEK YIL İLKOKUL KAYITLARI BAŞLAYACAK
Eğitim-Öğretim hizmetlerini yalnızca anaokulu ve lise olarak sınırlandırmayacaklarını belirten Yıldız, “ Yeni projelerimiz var. Bunları adım adım uygulamaya geçireceğiz. Önümüzdeki yıllarda Denizli’de anaokulu, ilkokulu, ortaokul ve lise eğitimi olarak Denizlililere hizmet sunacağız” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZİN ÇOCUKLARI DA BİZDE
Prof. Dr. Üstün Dökmen ve Uzm. Psikolog Süleyman Hecebil’in 2006 yılında çocuklardan yola çıkarak kurulan Küçük Şeyler Anaokulu’nun ilkeleri doğrultusunda 7 yıldan beri Denizli’de 2-6 yaş grubu çocuklara eğitim veridiklerini kaydeden Yıldız, “Bugün, Küçük Şeyler Anaokulu’nda Yorum Dershanesi’nden mezun olan öğrencilerimizin çocukları okuyor. Bu bizim için gurur verici. Ayrıca, bugün eğitim kadromuzda görev yapan çeşitli branşlarda çok sayıda öğretmenimiz de, Yorum Dershanemizin öğrencilerinden” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı