REKLAMI GEÇ

PEV Fen Lisesi öğrencileri PAÜ laboratuvarında

PEV Fen Lisesi öğrencileri PAÜ laboratuvarında

Özel PEV Fen Lisesi öğrencileri PAÜ Laboratuvarlarına inceleme gezisi gerçekleştirdi. Öğrenciler gezide uzmanlarla birlikte deney yaptılar, mikrobiyoloji hakkında bilgiler aldılar.

/ DENİZLİHABER / 8 Ocak 2014 Çarşamba, 11:19

Özel PEV Okulları Fen Lisesi öğrencileri, mikrobiyoloji bilim dalı hakkında bilgi sahibi olmak ve çalışma ortamını görmek üzere Pamukkale Üniversitesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı laboratuvarını ziyaret ettiler. Öğrenciler ziyaretlerinde mikrobiyolojinin, mikroorganizma adı verilen, birçoğu ancak mikroskopta görülebilen küçük canlıları, mikroorganizmaların özelliklerini, yüksek canlılarla ve birbirleriyle ilişkilerini inceleyen geniş kapsamlı bir bilim dalı olduğunu; tıbbi mikrobiyoloji, toprak, tarım, su mikrobiyolojisi, endüstriyel mikrobiyoloji ve uzay mikrobiyoloji gibi alanlar yanında genel mikrobiyoloji, bakteriyoloji, immünoloji, viroloji, parazitoloji ve mikoloji gibi her biri özel bir grubu inceleyen dallardan oluştuğunu öğrendiler.

Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Kocamaz ile deneyler yaptılar. Ardından deney hayvanları bölümünü ve anatomi laboratuvarını gezdiler. Mikrobiyoloji Dalını çalışma ortamında gözlemleyen Özel PEV Okulları öğrencileri yeni bilgiler öğrenmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşadılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı