REKLAMI GEÇ

Özel PEV Okulları, Erasmus Plus Projesi’ni tamamladı

Özel PEV Okulları, Erasmus Plus Projesi’ni tamamladı

Farklı ülkelerdeki okulları işbirliğine teşvik ederek öğrencilerin ve eğitimcilerin, programa katılan ülkelerdeki çalışmaları tanımasına ve şeffaflığın gelişmesine katkıda bulunma amacı üzerine kurulan Erasmus Plus programını Özel PEV Okulları başarıyla yürüttü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Haziran 2017 Salı, 09:10

2015-2017 yıllarını kapsayan ve beş ülke ortaklı Erasmus Plus Avrupa Projesi’nin ilk ayağı olan Almanya toplantısı; Özel PEV Okulları Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Meder, İngilizce Öğretmeni Erdal Turgut ve Almanca Öğretmeni Ayşe Üzüm rehberliğindeki öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

PROJENİN İLK AŞAMASI ALMANYA’YDI
Türkiye, Fransa, İngiltere, Finlandiya ve Almanya ortaklı projenin Almanya toplantısı, hazırlanan güzel bir gösteri ile başladı. Okul müzik grubunun coşkulu şarkıları ile başlayan gösterinin ardından tanışma toplantısı düzenlendi. Gün içerisinde öğrenciler, Arnstadt şehrini Alman öğrencilerin rehberliğinde gezme ve tanıma olanağı buldu. Alman ailelerin yanında kalıp Almanya’daki akranlarını daha yakından tanıyacak olan öğrencilere, hem proje dili olan İngilizcelerini hem de Almancalarını geliştirmeleri için de ortam sağlayan bu uluslar arası proje; Alman basınında da yer aldı.

İKİNCİ ÜLKE FRANSA’YDI
Öğretim uygulamalarına yenilikçi yaklaşımlar getirmek, eğitim anlayışlarını güncellemek üzere oluşturulan Erasmus Plus projesinin ikinci ülkesi olan Fransa’da, Müdür Yardımcısı Saygın Fenli, İngilizce Öğretmeni Berin Soylu ve öğrencilerden oluşan grup, Paris’i gezdi. Daha sonra proje ortağı College Pasteurun olduğu Vrigne-aux-bois şehrine gitti. Proje ortağı diğer okulların da (İtalya, Finlandiya, Almanya) katılımıyla proje haftası sosyal ve kültürel etkinliklerle geçti.

ÖZEL PEV LİSELERİ ÖĞRENCİSİNİN TASARIMI ERASMUS PLUS LOGOSU SEÇİLDİ
Eğitim anlayışlarını güncellemek üzere oluşturulan; Finlandiya, Almanya, İtalya, Fransa ve Türkiye’nin birlikte yürüttüğü Erasmus Plus Projesi için düzenlenen bir logo yarışmasında, Finlandiya’dan Sursik Skola, Almanya’dan Ludwig Bechtstein, İtalya’dan Carrara e Paesi a Monte, Fransa’dan College Pasteur ve Türkiye’den Özel PEV Anadolu Lisesi’nin katıldığı yarışmada her okul, belirlediği dört logoyu sundu. Birçok uluslararası projede başarılı çalışmalara imza atan Özel PEV Okulları’nın Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencilerinden Buse Deda’nın tasarladığı logo, yirmi tasarım arasından birinci seçildi. Öğrencinin tasarımı, Özel PEV Liseleri’nin de dahil olduğu projenin logosu olarak kullanıldı.

ÖZEL PEV OKULLARI FİNLANDİYA’DAYDI
Beş ülke ortaklı Erasmus + Avrupa Projesi’nin üçüncü ayağı olan Finlandiya toplantısı; Jakobstad okullarından Sursik’teydi. Toplantıya, Özel PEV Liseleri Müdür Yardımcısı Erdal Turgut ve Kimya Öğretmeni Özlem Kaplan rehberliğinde sekiz öğrenci katıldı. Almanya ve İtalya’dan okullar da bu önemli etkinlikte yer aldı.

Hafta boyunca birbirlerini tanıma fırsatı bulup çeşitli faaliyetlere katılan öğrenciler, kış sporlarını tanıdı, konuk edildikleri okulun bilim günü etkinliklerine katıldı, okul mutfağında Fin yemek kültürünü tanıyıp yemek pişirdi.

Okulda düzenlenen veda partisiyle son bulan uluslararası proje, dil gelişiminin yanı sıra, gençlere hoşgörüyü, saygıyı kazandırıp farklı kültürleri tanıtma amacına ulaştı. Finlandiya basınında da yer alan bu önemli etkinlikle bir araya gelen öğrenciler, keyifli ve kazanımı bol günler geçirdi.

ERASMUS PLUS İÇİN SON BULUŞMA İTALYA’DAYDI
Proje için son buluşma İtalya’daydı. 6-13 Mayıs tarihlerinde Toskana Bölgesi’nde Carrara şehrindeki toplantıya, Özel PEV Liseleri Müdürü Hanife Kara ve İngilizce Öğretmeni Cevriye Demirel rehberliğinde beş öğrenci katıldı.

Almanya ve Finlandiya’dan da öğrencilerin katıldığı bu toplantıda öğrenciler, yine farklı bir eğitim sistemini tanıdılar. İtalya basınında da yer alan bu uluslararası proje, öğrencilere farkındalık kazandırıp keyifli bir hafta yaşattı.

Özel PEV Okulları Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Meder, 2015-2017 yıllarını kapsayan bu beş ortaklı projenin okullarına ve öğrencilerine dolayısıyla ülkemize katkılarının büyük olduğunu, öğrencilerinin farklı kültürlerin bir arada olduğu ortamlarda hoşgörülü olmayı öğrendiklerini, kültürler arası diyaloglarının geliştiğini, farklı eğitim modellerini ve uygulamalarını gördüklerini, farklı insanları tanıyarak kültür alışverişini gerçekleştirdiklerini, yeni arkadaşlar edinip sosyalleştiklerini, Özel PEV Okullarının böyle projelerle Türkiye adına çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı