REKLAMI GEÇ

PEV “Yaşayan Müze”lere hayat verdi

PEV “Yaşayan Müze”lere hayat verdi

Özel PEV Okulları Drama Zümresi öğretmenleri Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 27. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Kongresi’ne katıldı. Bu yılki teması “Yaşayan Müze” olarak belirlenen organizasyonda müzelere hayat verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mart 2017 Perşembe, 13:08

Avrupa Müzeler Akademisi’nden otoritelerin yanı sıra yerli ve yabancı müzelerden 450’nin üzerinde katılımcının yer aldığı kongre boyunca uzmanlar, dünyada ve Türkiye’de yaratıcı drama ve müze ilişkisi hakkında bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

23 akademik bildiri yayınlanan kongre, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Drama Eğitmeni Doçent Doktor Ali Öztürk’ün ritim performansı ile başladı ve Türkiye’de eğitimde yaratıcı dramanın öncüsü, Çağdaş Drama Derneği Onursal Başkanı Profesör Doktor İnci San ile Avrupa Müze Akademisi Başkanı Wim Van Der Weiden’in çağrılı sunumlarıyla devam etti.

Kongrede Matthew Ward, Jenny Staff, Vicky Cave, Rebecca Mileham, Ömer Adıgüzel, Hülya Gök, Ceyhan Özer, Ayşe Okvuran, Tinti Karpinnen, Sanja Krsmanovic Tasic gibi alanında uzman çok sayıda yaratıcı drama eğitmeninin atölye çalışmaları yer aldı.

Dört gün süren eğitimden öğretmenler, “Drama yöntemiyle müzede eğitim planlama-uygulama ve öğrenme teknikleri, kişisel, sanatsal ve tarihi mirasa dayalı fiziksel tiyatro ve dans sahneleri oluşturma, tiyatro materyalleri oluşturma, müze ziyaretçilerini tarihe ilgili kılma, tarihi eğlenceli, ilişkili, teşvik edici ve anılmaya değer kılma, tarihi olaylar, alanlar ve etkinlikler oluşturma, çocuk müzelerinin elle dokunulup hissedilebilecek şekilde olması gerekliliği” gibi konularda önemli kazanımlarla döndü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı