REKLAMI GEÇ

Bu eğitim Türkiye’de sadece PEV’de

Bu eğitim Türkiye’de sadece PEV’de

Özel PEV Lisesi öğrencilerine Change for Climate (İklim İçin Değişim) eğitimi verildi. 4 oturumda gerçekleştirilen eğitimde öğrencilere iklim değişikliğini ve küresel ısınmayı anlamak ve buna yönelik strateji geliştirmek üzerine bilgiler aktarıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ocak 2017 Çarşamba, 16:42

Denizli Pev Lisesi’nde ODTÜ Çevre Mühendisi Belina Kılınçaslan, Beyza Özel, Oğuz Tosun tarafından Change for Climate (İklim İçin Değişim) eğitim verildi.

Amerika’da iklim değişikliği üzerine eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilen bir ekolojik sosyal girişim projesi olan Change for Climate (C4C-İklim İçin Değişim) öğrencilere 4 oturumda anlatıldı.

UNFCCC (Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi) simülasyonu dahilinde gerçekleştirilen eğitimde öğrenciler iklim değişikliğini ve küresel ısınmayı kavradı. Eğitim sonunda öğrenciler iklim değişikliliğine yönelik strateji geliştirme olanağı buldu.

Tüm dünyada düzenlenen ve Türkiye’de yalnızca PEV Lisesi’ndeki öğrencilere verilen eğitimde ekoloji, karbon ayak izi, iklim değişikliği, küresel ısınma ve enerji politikaları gibi konuların üzerinde duruldu. Eğitimin ardından Özel PEV Lisesi diğer özel ve devlet liseleri bir araya gelerek projeyi aktarmayı hedefliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı