REKLAMI GEÇ

Gazi öğretmenin ağlatan konuşması

Gazi öğretmenin ağlatan konuşması

Özel Pamukkale Eğitim Vakfı (PEV) Okulları’nın düzenlediği 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma etkinliğinde duygu fırtınası yaşandı. 1999’daki Kuzey Irak operasyonunda mayına basarak sol bacağını kaybeden İngilizce Öğretmeni Erdal Turgut’un, “Ben hem öğretmen, hem de bir gaziyim” sözleriyle başladığı konuşması salondakileri gözyaşlarına boğdu. “Artık benim de bayrakta kanım var” diyen Gazi Öğretmen’in, “İşte ben bu yüzden öğrencilerime ve çocuğuma Atatürk yolunda ilerlemeyi vatan sevgisini aşılayacağım” sözleri büyük alkış aldı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 19 Mart 2015 Perşembe, 11:19

Özel Pamukkale Eğitim Vakfı (PEV) Okulları, konferans salonunda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Okul yönetimi, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan İngilizce Öğretmeni Erdal Turgut davetlilerle paylaştığı anısıyla salondakileri duygulandırdı.

ic-1

“Ben bir öğretmenim. Diğer yandan ben bir gaziyim” diyerek başladığı konuşmasında Turgut, “Ben Almanya’da yaşıyordum. Ailem sonra Türkiye’ye dönüş yapma kararı aldı ve Türkiye’ye döndük. Her fırsatta Almanya’ya geri dönmenin yollarını arardım ve büyüdüm. Askerlik zamanım geldi ve bu vatanın ne kadar kıymetli ve ne kadar değerli olduğunu anladım. Hiç unutmam 16 Mayıs 1999’da Kuzey Irak’a operasyona gittik. O kadar kendimi toparlamıştım ki; bedenen ruhen her şey için hazırdım. Sabah saat 07:00’da dışarıya çıktım. Arkadaşlarıma ‘Nöbet nasıl terörist izlediniz mi?’ diye sormak için. Bir anda patlama oldu. Ben mayına bastım. Sesi duyar duymaz herkes yanıma geldi. Bir şey yok merak etme dediler. Hastaneye kaldırılırken ‘Beni kurtarın’ dediğimi hatırlıyorum. Çünkü annemi, nişanlımı, babamı üzmek istemiyordum. Ameliyattan çıktım ve doktorum bana protez bacakları olup da voleybol oynayanların fotoğraflarını gösterdi. Sol bacağımı kaybetmiştim. İşte ben bu yüzden öğrencilerime ve çocuğuma Atatürk yolunda ilerlemeyi vatan sevgisini aşılayacağım. Şanlı bayrağımızda artık benim de kanım var. Ne mutlu Türküm diyene! Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun” dedi.

ic-2Konuşmaların ardından öğrenciler Çanakkale Savaşı’nı anlatan oratoryo gösterisi sundu. Gösteri izleyicilerden büyük alkış aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı