REKLAMI GEÇ

“İlaçlara” Farklı Bir Bakış Açısı

“İlaçlara” Farklı Bir Bakış Açısı

Çevreci Eczacılar Kooperatifinin (ÇEKOOP) ilköğretim okullarında akılcı ilaç kullanımı ve atık ilaç konulu eğitimleri İzmir, Aydın ve Manisa’dan sonra Denizli’de ilk kez Özel PEV Okulları’nda gerçekleşti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Kasım 2014 Cuma, 13:37

Eczacılar Reyhan Akay, Suna Özmutaf ve Yasemin Karagülle’nin Çekoop İlaç Dedektifleri Projesi kapsamında gerçekleştirdikleri eğitim, drama öğretim yöntemi kullanılarak verildi.

Eğitimle 6. ve 7. sınıf öğrencileri, doğru ilaç kullanımını, atık ilaçların zararlarını, ilacın doğaya zarar vermeden imhası konularında bilinçlendirildi. Projenin katkısıyla evlerde kullanılmayan ve son kullanma tarihi geçmiş ilaçların, ilgili ÇEKOOP üyesi eczaneler aracılığıyla toplanmasına destek vermeyi kabul eden Özel PEV Okulları öğrencileri, ilk adımda “İlaç Dedektifi” olarak çevrelerindeki kişileri bu konuda bilinçlendirmeyi hedeflendiklerini belirttiler. Bu alanda farkındalık yaratmayı amaçlayan ve genetiği bozulmamış meyve, sebze tüketmek istediklerini beliten PEV Koleji öğrencileri, çevreye karşı duyarlılıklarını bir kez daha gösterdiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı