REKLAMI GEÇ

Otizmli öğrenciler PEV’de

Otizmli öğrenciler PEV’de

Otizmli çocuklar ile Özel PEV Okulları 6. sınıf öğrencileri sanat etkinliğinde buluştu. Özel PEV Okulları ev sahipliğindeki etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ocak 2018 Perşembe, 14:42

Denizli Otizm Derneği, Özel PEV Okulları ve Pamukkale Rotary Kulübü’nün işbirliğiyle gerçekleştirilen sanat etkinliğinde otizmli öğrenciler, PEV öğrencileriyle bir araya geldi.

Otizmli çocukların yaşadıkları en büyük sıkıntıların başında toplumla kaynaşmalarının önüne çıkarılan engeller olduğunu vurgulayan Denizli Otizm Derneği Eğitim Koordinatörü Burcu Bilik, “Çocuklarımıza kapılarını açtıkları için Özel PEV Okulları’na çok teşekkür ederiz. Dernek olarak geçen hafta PEV’de bir eğitim düzenleyerek öğrencilere otizmli bireyler ve özellikleri hakkında bilgiler verdik. Bu eğitime katılan ve gönüllü olan öğrenciler bugünkü çalışmamızda yer aldılar. Hazırlıklı ve gönüllü oldukları için otizmli öğrencilerimizle uyumları çok güzeldi. Bu etkinlik her iki taraf için de yararlıydı. PEV öğrencileri yardım etme, farklı olanla temas etme şansına sahip olurken, otizmli öğrenciler de normal gelişim gösteren akranlarıyla kaynaşma fırsatı yakaladılar” dedi.

FARKINDALIK KULÜBÜ KURULACAK
Otizmli öğrencileri ve ailelerini okullarında ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Özel PEV Okulları Görsel Sanatlar Zümresi öğretmenleri, ikinci dönem bir farkındalık kulübü oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Toplumun bütün kesimlerinin kendi üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini belirten öğretmenler, çalışmaya katılan bütün çocukların ortak bir sanat eseri yaratmanın ve birlikte üretmenin güzelliğini yaşadıklarını dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı