REKLAMI GEÇ

Özel PEV Amiroğlu Fen Lisesi MUN’da

Özel PEV Amiroğlu Fen Lisesi MUN’da

Özel PEV Amiroğlu Fen Lisesi öğrencileri İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından düzenlenen ve her yıl lise ile üniversite öğrencileri arasında gerçekleştirilen, Birleşmiş Milletler’in çalışmalarını simülasyon yoluyla öğretmeyi amaçlayan ECOTRAIN 17 konferansına katıldı. Türkiye’nin önde gelen okullarından öğrencilerin de yer aldığı ECOTRAIN 17 konferansında dünya sorunları tartışıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Aralık 2017 Salı, 13:38

Birleşmiş Milletler toplantılarının içerik ve şekil olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı konferanslar olan MUN, ‘Model United Nations’ konferanslarında dünyanın dört bir tarafından gelen katılımcı öğrenciler gerçek dünya meselelerini tartışarak, sorunlara çözüm arıyor, kültürel etkileşimi de sağlamış olur.

PEV Koleji MUN Kulübü öğrencileri Mert Özarslan, Tuna Ertürk, Serdar Omurcalı, Sinem Bayazıt, Ayşe İrem Aca, Gökçe Çınar, Meltem Sevimli, Zeynep Keskin, Sıla Erol, Nil Öge, Ceylin Gül Güner ve Tuana Işınsu Polat etkinlik öncesinde Birleşmiş Milletler’in çalışması ile ilgili hazırlıklarını yaptılar ve Birleşmiş Milletler’e üye ülkeleri ilgilendiren önemli dünya meselelerini tartıştılar. Böylelikle öğrenciler Birleşmiş Milletler’in ve organlarının nasıl işlediğini öğrenme fırsatı elde ettiler.

Birleşmiş Milletler’in farklı komitelerinde yer alan üyeleri temsil ederek dünya gündemindeki sorunları tartışan öğrenciler, anlaştıkları noktalar üzerinde kararnameler hazırladılar.

Bunun yanı sıra konferansa katılan tüm öğrenciler, geldikleri ülke dışındaki ülkeleri temsil ederek o ülkenin sorunlarını ve çözüme giden yollar hakkında da fikirler edinmiş oldular.

ECOTRAIN 17’e katılan tüm öğrenciler bu süreç sonunda üst düzey bir İngilizce kullanarak beyin fırtınaları ve tartışmalarla sorunlara çözüm önerileri sundular ve aldıkları kararların bulunduğu sonuç raporlarını hazırladılar.

Konferansta kararların hazırlanması, tüm lobi faaliyetleri ve tartışmaların sadece İngilizce olarak yapılması, öğrencilere dillerini geliştirme ve pratik yapma olanağı sundu.

Birleşmiş Milletler’in resmi tarzına sadık kalınarak yürütülen çalışma sayesinde öğrenciler, parlamento usulüne göre müzakere ve münazara yöntemini öğrendiler.

Etkinlik boyunca PEV Koleji öğrencilerine İngilizce öğretmenleri Ferhat Güneş ve Cevriye Demirel eşlik etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı