REKLAMI GEÇ

Özel PEV Liseleri Şair Bilgiç’i ağırladı

Özel PEV Liseleri Şair Bilgiç’i ağırladı

Özel PEV Okulları, sanata ve sanatçıya verdiği değeri düzenlenen etkinliklerle ortaya koyuyor. Bu kapsamda okula davet edilen Şair Semih Bilgiç, öğrencilerle birlikte oldu.

/ DENİZLİHABER / 26 Şubat 2014 Çarşamba, 11:36

14 Şubat Dünya Öykü Günü’nde öykü atölyeleri çalışmasıyla dikkatleri çeken Özel PEV Liseleri, bir sonraki haftayı ise şiire ayırdı ve Şair Semih Bilgiç konuk edildi. Farklı şiir teknikleriyle yurt içinde ve yurt dışında bazı yayınevlerinin de ilgisini çeken Bilgiç, iç içe şiir, piramit şiir, merdiven şiir gibi özgün şiir çalışmaları hakkında öğrencileri bilgilendirdi, onlara şiir yazma tekniklerini gösterdi.

Öğrencilere dağıttığı şiir kitaplarından örnekler okuyarak şiirlerini yorumlattı. Şairin şiirlerinden beğendiklerini ve kendi şiirlerini arkadaşlarına okuyan öğrenciler, şiir yazmanın yürekle yüzleşmek olduğunu anladı.

Şair Semih Bilgiç, şiir yazmaya nasıl başladığını anlatırken şairliğin bir meslek değil yürek işi olduğunu, bazen birkaç dizenin sayfalarca dizeden daha değerli olabileceğini ve insanın kendisini yazdıkça daha iyi tanıyabileceğini de söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı