REKLAMI GEÇ

PEV Okulları AB yolunda

PEV Okulları AB yolunda

Özel PEV Amiroğlu Fen Lisesi, koordinatörlüğünü de üstlendiği yepyeni bir Erasmus+ projesiyle eğitim öğretim yılına hızlı bir giriş yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ekim 2018 Salı, 15:28

Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığınca yürütülen K229 “Okullar Arası Stratejik Ortaklık Projeleri” kapsamında Özel PEV Amiroğlu Fen Lisesi koordinatörlüğünde sunulan “Union of Solar System Via Geogebra” isimli proje, Ulusal Ajans tarafından kabul gördü.

Erasmus+ Projesi kapsamında, 1 Eylül 2018 ile 31 Ağustos 2020 tarihleri arasında yürütülecek olan projenin diğer ortakları: İtalya, Portekiz, Finlandiya ve Çek Cumhuriyeti olarak belirlendi.

Proje kapsamındaki ülkelerle matematik, astronomi, bilişim teknolojileri ve yabancı dil gibi farklı disiplinler arası bir çalışma yürütülecek.

Proje Koordinatörü Özel PEV Amiroğlu Fen Lisesi Matematik Zümre Başkanı Saygın Fenli, “Projemiz, 1032 adet proje başvurusu arasından değerlendirmeye alınmış ve yapılan içerik değerlendirmesi sonucunda KA229 Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar kapsamında desteklenecek 88 projeden biri olmaya hak kazandı. Bu projeyle PEV Okulları olarak matematik derslerimizde de yoğun olarak kullandığımız ve bir çeşit sanal bir matematik laboratuvarı olan “Geogebra” programı ile Güneş sisteminde bulunan gezegenlerin eliptik yörüngelerinin 3 boyutlu modellenmesi amaçlanıyor. Proje; öğrencilerin farklı disiplinler arası çalışmaları yönetmeleri, grup çalışmalarına yatkınlık sağlamaları, farklı kültürden öğrencilerle iletişim becerilerini geliştirmeleri ve matematiksel modelleme yöntemlerini uygulayabilmelerine olanak sağlayacak” dedi.

Proje kapsamında; PEV Okullarındaki 20 öğrenci ve 8 öğretmenin İtalya, Finlandiya, Portekiz ve Çek Cumhuriyeti’ndeki proje ortağı okullara eğitim ziyaretlerinde bulunacağını da ifade eden Özel PEV Okulları Genel Müdürü Pınar Kaya ise, Erasmus+ projesine dahil olmaktan ve proje koordinatörlüğünü üstlenmenin büyük bir gurur olduğunu söyledi, bu yıl da öğrenci ve öğretmenlerle birçok ulusal ve uluslararası projeye imza atacaklarını dile getirdi.

Projeyle ilgili ilk toplantı ekim ayının son haftasında koordinatör okul olan Özel PEV Amiroğlu Fen Lisesi’nde gerçekleşecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı