REKLAMI GEÇ

PEV Koleji’nde uyum heyecanı

PEV Koleji’nde uyum heyecanı

PEV Koleji’nde ana sınıfı ile  ilkokul ve ortaokul 1. sınıfta öğrenim görecek 250’nin üzerindeki öğrenci, uyum için eğitim öğretime bir hafta erken başladı. Öğrencilerini animasyon gösterileri, sürpriz hediyeler, pamuk şeker ve limonatayla karşılayan PEV’de renkli görüntüler yaşandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Eylül 2014 Salı, 12:47

Denizli’nin köklü özel eğitim kurumlarından biri olan PEV Koleji’nde, uyum haftası renkli görüntülerle başladı. PEV’de bu yıl ilk kez ana sınıfına, ilkokul 1 ve ortaokul 1. Sınıfa gidecek olan öğrencilerin eğitim öğretim yılına hazırlamak için yapılan uyum haftası çalışmalarında öğrencileri ve velileri bir dizi etkinlik bekliyordu.

pev-uyum-ic-2

250’den fazla öğrencinin yeni okulları ve sınıflarına alışması için gerçekleştirilen uyum haftasının ilk gününde animasyon gösterileri, sürpriz hediyeler, pamuk şeker ve limonata ikramı yapılırken öğrenciler kadar velilerin de heyecanlı olduğu gözlendi.

pev-uyum-ic

Önümüzdeki hafta normal eğitim öğretime başlayacak olan PEV’in, ana sınıfı ile ilkokul 1 ve ortaokul 1 öğrencileri, hafta boyunca saat 09.00’dan 12.30’a kadar uyum programından geçirilecek. Derslerine girecek öğretmenleri, okulun fiziki koşulları ve kurallarını öğrenme fırsatı bulacakları PEV’in yeni öğrencilerini, hafta boyunca farklı etkinlikler de bekliyor.

pev-uyum-ic-1

Uyum haftasının ilk gününde gülen, eğlenen ve kısa sürede arkadaşlıklar kuran öğrenciler kadar ilk kez anne-babalarından ayrılacak olması ya da yeni bir ortama girmesinden kaynaklı kaygılı ve tedirgin öğrenciler de dikkatlerden kaçmadı. Ancak öğrenciler kadar bazı anne-babaların da ister istemez onlar kadar kaygılı oldukları dikkat çekerken, PEV Koleji yönetiminin bu konuda da hazırlık yaptığı görüldü.

Öğrenciler anne babalarından ayrılarak sınıflarına giderken, velileri onlar için hazırlanmış bir etkinlik bekliyordu. Okulun rehber eğitimcilerinden Kevser Afyon, çocukların uyum sürecinde aile bireylerine düşen görevleri içeren bir konferansla velileri bilgilendirdi.

pev-uyum-ic-3

PEV Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte yetişkin ve çocuklar arasında, yaşanan sorunlar konusunda gerçekleştirilecek diyaloglara dikkat çekerken, “Çocuğunuza korkma demek. Aslında ona korkulacak bir durum olduğunu dolaylı yoldan anlatmak anlamına gelir” gibi örneklerle yanlış yaklaşım örneklerini sunup, olması gereken diyalog yöntemlerini aktardı.

Kevser Afyon öğretmen, ayrıca velilerin bu konudaki sorularını da yanıtlarken, ailelerin aşmakta güçlük çektiği her konuda PEV Koleji rehberlik servisinden destek almalarının önemine değindi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı