REKLAMI GEÇ

PEV Öğrencileri Atayı sanata verdiği önemle andı

PEV Öğrencileri Atayı sanata verdiği önemle andı

Denizli Özel PEV Okulu öğrenci, öğretmen ve velileri Ulu Önder Atatürk’ü, ölümünün 80. yılında düzenledikleri anma etkinliği ile yad etti. 9. Sınıf öğrencilerinin yanı sıra onlara canlı müzik ile eşlik eden müzik öğretmenlerinin yoğun emekle hazırladıkları etkinlikte Atatürk’ün sanata verdiği öneme vurgu yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Kasım 2018 Cumartesi, 15:01

PEV Öğrencileri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, kültür ve sanata verdiği önemle andı. PEV Konferans Salonu’nu hınca hınç dolduran öğrenci, öğretmen ve veliler, sabah saatlerinde Ulu Önder Atatürk için bir araya geldi.

Ölümünün 80. Yılında anılan Atamız için düzenlenen etkinlik saat 9’u 5 geçe saygı duruşunda bulunulması ve ardından söylenen İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra davetlilere seslenen PEV İlkokul ve Ortaokul Müdürü Hilal Tortop, etkileyici bir konuşmayla Atatürk’ün önemini anlattı.

“Çok özledik seni. Kasımları hiç sevmedik. Anladık ki yokluğun öksüz kalmakmış bir millet için. Ve aynı zamanda boyun eğmemeyi öğrenmekmiş. Seninle geçirdiğimiz 57 sene yetmedi bize ama sen demek, seni görmek demek değilmiş aslında. Özgür bir vatan, laik bir cumhuriyet ve çağdaş kuşaklar demekmiş” diyen konuşan Tortop, konuşmasını “İyi ki bizimlesin ve bizimle hep var olacaksın” diye bitirdi.

Veliler ve öğrenciler tarafından uzun süre alkışlanan Tortop’un konuşmasının ardından okulun 9. Sınıf öğrencileri, hazırladıkları canlandırmaları sergiledi. Atatürk’ün kültüre ve sanata ne denli önem verdiğini anlatıldığı etkinlikte, Atatürk döneminde yaşamış sanat insanlarını canlandıran PEV öğrencileri, günümüzde çokça bilinmeyen önemli anılarını canlandırdı. Müzikten tiyatroya, sanatçılar için söylediği sözlerden dönemin sanatçılarıyla yaşadıklarına kadar Atatürk’ün eşsiz yönlerini aktaran öğrencilere okulun müzik öğretmenleri de canlı performansla destek oldu.

Yaklaşık 1 saat süren anma etkinliği öğrenci ve velilerin beğenesini kazandı. Etkinliği hazırlayan ekip uzun süre ayakta alkışlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı