REKLAMI GEÇ

PEV öğrencileri DNA’nın şifresini çözdü

PEV öğrencileri DNA’nın şifresini çözdü

Özel PEV Okulları 9 ve 10. sınıf öğrencileri DNA ile ilgili detaylı bilgi edinmek üzere İstanbul Rahmi Koç Müzesi DNA Laboratuvarı’nı ziyaret etti. Öğrenciler, kendi DNA’larını da inceleme fırsatı buldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Aralık 2017 Çarşamba, 13:01

Özel PEV Okulları, öğrencilerinin ufkunu açacak, onlara yaşamlarında yeni yollar keşfetmenin ipuçlarını verecek çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda İstanbul gezisine katılan Özel PEV Okulları 9 ve 10. sınıf öğrencileri, unutulmaz anlar yaşadı.

PEV Okulları öğrencilerinin İstanbul ziyareti boğaz turu ile başladı. Öğrenciler boğaz turunda Çırağan Sarayı’ndan Kız Kulesi’ne, İstanbul’un tarihi ve görkemli yapılarını görme olanağı buldu.

Öğrenciler ziyaretin ikinci gününde İstanbul Rahmi Koç Müzesi DNA Laboratuvarı’na geçti. DNA atölyesinde vücudu tanıtan kısa bir film için Planetaryuma giden lise öğrenci grubu, daha sonra atölye çalışmasına başladı.

Kendi DNA’larını inceleyen öğrenciler atölyenin sonunda DNA’larını taşıyan kolyelere de sahip oldu.

Yerleşkenin müze kısmını da gezen PEV öğrencileri burada birbirinden değerli araba, tren, motosiklet, tekne gibi nostaljik araçlardan oluşan koleksiyonları inceledi.

Gezi boyunca hem arkadaşları ile birlikte olmanın hem İstanbul’un tarihi ve farklı yerlerini görmenin keyfini çıkaran öğrenciler, aynı zamanda DNA ile ilgili bilgilerini deneyimleme fırsatı buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı