REKLAMI GEÇ

PEV öğrencileri JMUNESCO Konferansı’nda

PEV öğrencileri JMUNESCO Konferansı’nda

Özel PEV Okulları, BLIS tarafından altıncısı düzenlenen ve her yıl ortaokul öğrencileri arasında gerçekleştirilen Birleşmiş Milletlerin çalışmalarını simülasyon yoluyla öğretmeyi amaçlayan JMUNESCO konferansına katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Şubat 2016 Perşembe, 17:47

Türkiye’nin önde gelen okullarından öğrencilerin de yer aldığı JMUNESCO Konferansı’nda uluslararası platformda önem taşıyan ve gençleri ilgilendiren birçok konu ele alındı.

Öğrenciler, etkinlik öncesinde Birleşmiş Milletlerin çalışmaları ile ilgili hazırlık yaptı, Birleşmiş Milletlere üye ülkeleri ilgilendiren önemli dünya meselelerini tartıştı. JMUNESCO ile öğrenciler; Birleşmiş Milletlerin ve organlarının nasıl işlediğini öğrenme fırsatı yakaladı, farklı komitelerde yer alan üyeleri temsil etti, dünya gündemindeki çeşitli konuları tartıştılar ve anlaştıkları noktalar üzerinde kararnameler hazırladı.

pev-birlesmis-milletler-ic

Bunun yanında tüm öğrenciler, başka ülkeleri temsil ederek, o ülkenin sorunlarına çözüm getirme ve geliştirme hakkında çalışmalar yaptılar. Fikirlerini bireysel olarak ifade edebildikleri gibi takım olarak da çalışabilme imkânına sahip oldular.

Konferansta kararların hazırlanması, tüm lobi faaliyetleri ve tartışmaların sadece İngilizce olarak yapılması, öğrencilere dillerini geliştirme ve pratik yapma olanağı sundu. Birleşmiş Milletlerin resmi tarzına sadık kalınarak yürütülen çalışma sayesinde öğrenciler, parlamento usulüne göre müzakere ve münazara yöntemini öğrendiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı