REKLAMI GEÇ

PEV öğrencileri MUNESCO 18’de

PEV öğrencileri MUNESCO 18’de

Özel PEV Amiroğlu Fen Lisesi öğrencileri, “BİLKENT LABORATORY& INTERNATIONAL SCHOOL” tarafından düzenlenen MUNESCO18 Konferansı’na katıldı. Öğrencilerin oluşturduğu “Mini Birleşmiş Milletler”, dünya sorunlarını tartıştı, çözüm önerilerini sundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mart 2018 Pazartesi, 15:43

Her yıl lise öğrencileri arasında gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler’in çalışmalarını simülasyon yoluyla öğretmeyi amaçlayan MUNESCO18 Konferansı “BİLKENT LABORATORY& INTERNATIONAL SCHOOL”da gerçekleştirildi. Türkiye’nin önde gelen okullarından öğrencilerin de katıldığı MUNESCO 18 konferansında PEV Okulları öğrencileri de yerini aldı.

PEV Okulları MUN Kulübü öğrencileri Mert Özarslan, Talia Kaygın, Tuna Ertürk, Serdar Omurcalı, Sinem Bayazıt, Gökçe Çınar, Meltem Sevimli, Sıla Erol ve Tuana Işınsu Polat etkinlik öncesinde Birleşmiş Milletlerin çalışması ile ilgili hazırlıklar yaptı, Birleşmiş Milletler’e üye ülkeleri ilgilendiren önemli dünya meselelerini tartıştı.

MUNESCO18 ile öğrenciler, Birleşmiş Milletler’in ve organlarının nasıl işlediğini öğrenme fırsatı elde ederken, Birleşmiş Milletlerin farklı komitelerinde yer alan üyeleri temsil etti, dünya gündemindeki önemli konuları tartıştı. Öğrenciler, anlaştıkları noktalar üzerinde kararnameler hazırladı.

Bunun yanında tüm öğrenciler, geldikleri ülke dışındaki ülkeleri temsil ederek, o ülkenin sorunlarına çözüm yolları bulma sürecinde çalışmalar yaptı. Öğrenciler, fikirlerini bireysel olarak ifade edebildikleri gibi, takım olarak da çalışabilme imkanına sahip oldu.

Konferansta kararların hazırlanması, tüm lobi faaliyetleri ve tartışmaların sadece İngilizce olarak yapılması, PEV öğrencilerine İngilizcelerini geliştirme ve bu dilde pratik yapma olanağı sundu.

Birleşmiş Milletler’in resmi tarzına sadık kalınarak yürütülen çalışmalar sayesinde öğrenciler, parlamento usulüne göre müzakere ve münazara yöntemlerinde de deneyim sahibi oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı