REKLAMI GEÇ

PEV öğrencilerinin üniversite turu

PEV öğrencilerinin üniversite turu

Özel PEV Liseleri öğrencilerinin üniversiteleri tanımalarını sağlamak amacıyla İstanbul gezisi düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Mayıs 2015 Perşembe, 10:47

Haziran ayında yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) hazırlanan öğrenciler, bir yandan da tercih edecekleri üniversiteler konusunda araştırmalar yapıyor. Gelecekleriyle ilgili önemli bir karar arifesinde olan öğrencilere yardımcı olmak, üniversiteleri tanıtmak amacıyla Özel PEV Liseleri yönetimi, İstanbul gezisi düzenledi.

PEV’li öğrenciler; Sabancı Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Acıbadem Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Mimar Sinan Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesi’ni gezdi. Bu ziyaretlerde, yetkililerle sohbet eden öğrenciler, merak ettiklerini konularla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Üniversite ziyaretlerinin dışında İstanbul’un tarihi ve doğal güzelliklerini de keşfe çıkan Özel PEV Liseleri öğrencileri, İstiklal Caddesi’ni, Kadıköy ve Ortaköy’ü gezdi. Ayrıca Boğaz7da düzenlenen tekne turuna katıldılar.

Özel PEV Liseleri Müdürü Pelin Yerebakan Sızlı, bu geziyle ilgili yaptığı açıklamada, her ders yılında öğrencilerine İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir gibi büyük şehirlerdeki üniversiteleri tanıma olanağı sunduklarını, böylece bölümlerin eğitim öğretim koşulları, gelecekteki yeri, iş olanakları hakkında bilgi edinmelerini sağladıklarını, bu gezilerin üniversite tercihine önemli katkısı olduğunu belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı