REKLAMI GEÇ

PEV öğretmenlerinden anlamlı kermes

PEV öğretmenlerinden anlamlı kermes

Özel PEV Okulları’nda görev yapan 100 öğretmen, “Yaşamın Kıyısındaki Çocuklar” olarak adlandırılan cezaevlerinde doğup orada büyüyen çocuklar yararına kermes düzenledi. Öğretmenlerinin hazırladığı börek, pizza, kurabiye ve pasta gibi yiyecekleri satın olan öğrenciler de etkinliğe destek verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Nisan 2016 Salı, 13:28

Özel PEV Okulları, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında “Yaşamın Kıyısındaki Çocuklar” kampanyasını hayata geçirdi. Cezaevlerinde doğup büyüyen çocukların, kreş, oyun malzemesi, giyecek, yiyecek ihtiyaçlarını karşılayabilmek için hazırlanan “Yaşamın Kıyısındaki Çocuk” kampanyasına PEV Okulları öğretmenleri, öğrencileri ve veliler destek verdi.

denizli-pev-koleji-cocuklar-icin-kermes-3

AŞK LOKUMU, SEVGİ KURABİYELERİ ONLAR İÇİN HAZIRLANDI
Denizli’deki cezaevlerinde kalan çocukların ihtiyaçlarının karşılanması için PEV’li öğretmenlerin hazırladığı ve “Aşk Lokumu”, “Sevgi Kurabiyesi”, ”Ayşe’nin Çöreği” gibi adlarla sundukları lezzetleri keyifle tüketen öğrenciler, cezaevlerindeki kardeşlerine yardım etmenin mutluluğunu yaşadı.

denizli-pev-koleji-cocuklar-icin-kermes-2

PAYLAŞMAYI ÖĞRENİYORLAR
Özel PEV Okulları Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Meder, PEV Okulları olarak sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini belirterek, “Sosyal sorumluluk projelerimizden biri de ‘Yaşamın Kıyısındaki Çocuklar’ kampanyamız. Okul öğretmenlerimiz, velilerimiz, öğrencilerimiz ve vakıf üyelerimizin destekleriyle hayata geçirdiğimiz projemiz ile hem cezaevlerinde doğan ve orada yaşamak, büyümek zorunda kalan çocukların yaşam şartlarını biraz olsun iyileştirmiş olacağız, hem de öğrencilerimiz paylaşmanın, yardımlaşmanın mutluluğunu yaşayacaklar. PEV okulları olarak insan temelli eğitimi önemsiyoruz öğrencilerimizi de bunu aşılamak istiyoruz” dedi.

denizli-pev-koleji-cocuklar-icin-kermes-6

HAYATLARI DEĞİŞECEK
Özel PEV Okulları Eğitim Koordinatörü Aysun Yağcı ise “Yaşamın Kıyısındaki Çocuklar” kermesine 100 öğretmen ile 950 öğrencinin destek verdiğini belirtti. Projenin ilk ayağını öğrenciler gerçekleştirdiğini anlatan Yağcı, ”Projemizin 2. ayağını ise öğretmenlerimizin kermesi oluşturdu. 23 Nisan’da öğrencilerimizin yaptığı tabloları sergileyeceğiz ve satışlardan elde edeceğimiz gelirin tamamını cezaevlerinde kalan çocuklarımızın yaşam şartlarını biraz olsun iyileştirmek amacıyla kullanacağız” diye konuştu.

denizli-pev-koleji-cocuklar-icin-kermes-1

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı