REKLAMI GEÇ

PEV Okulları’nda Çanakkale ruhu

PEV Okulları’nda Çanakkale ruhu

Özel PEV Okulları, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde gerçekleştirdiği çok özel bir törenle hem zaferi kutladı, hem de ülkemiz için canını veren şehitleri andı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Mart 2018 Pazartesi, 10:56

PEV’de hafta boyunca koridorlarda ve panolarda Çanakkale ruhunu yansıtan görseller yer aldı, Çanakkale Savaşı sırasında askerlerimizin yedikleri yiyeceklerden oluşan temsili bir masa hazırlandı.

PEV Okulları öğrencileri bu sayede Çanakkale ruhunun ne demek olduğunu, bu savaşın hangi şartlarda kazanıldığını bir kez daha hatırlama fırsatı buldu.

PEV konferans salonunda ise ilköğretim ve lise olmak üzere iki farklı tören gerçekleştirildi.

PEV öğretmenleri ve Özel PEV Okulları Amiroğlu Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı program, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Çanakkale’de vatan uğruna canlarını veren şehitlerimiz adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

PEV Okulları Tarih Öğretmeni Gökhan Özer’in anlamlı konuşmasıyla devam eden programda daha sonra 10. sınıf öğrencilerinin sahnelediği “Çanakkale Gerçekleri” tiyatro oyunu izlendi.

Öğrencilerin sergilediği oyun; milletimizin ezelden beri değişmeyen bağımsızlık anlayışını, fedakarlığını ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehasını bir kez daha hatırlatırken, izleyenlerden de tam not aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı