REKLAMI GEÇ

PEV Okulları’nda öğrenciler görerek ve deneyerek öğreniyor

PEV Okulları’nda öğrenciler görerek ve deneyerek öğreniyor

Özel PEV Okulları’nda, normal müfredatla birlikte özel materyaller kullanılarak verilen eğitim, öğrencilerin “görerek ve deneyerek” öğrenmelerinin yolunu açıyor. Bu sayede öğrenciler ders programına sıkılmadan uyum sağlıyor ve öğretmenler de deneyimlerini Türkiye’nin dörtbir yanındaki meslektaşlarıyla paylaşıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Haziran 2015 Perşembe, 11:05

Özel PEV Okulları’nda öğrenci odaklı eğitim – öğretim uygulamaları, TEOG Sınavı başta olmak üzere başarıya açılan kapının anahtarını oluşturuyor. Yapılan uygulamalar ve laboratuvar çalışmaları, öğrencilerin Türkçeden sosyal bilimlere, matematikten fene birçok alanda işledikleri konulara severek ve isteyerek katılmalarını sağlıyor.

matemati

“HERKES MATEMATİK ÖĞRENEBİLİR”
Özel PEV Ortaokulu Matematik Zümre Başkanı Gürsel Güdücü, öğrenciler arasında “matematik korkulu bir ders” algısı yaratıldığını, öğrenci ortaokula gelinceye kadar ezberci yöntemlerle matematiğin öğretilmeye çalışıldığını, ezbercilik yöntemiyle kavrayamayanlara matematiğin sevimsiz bir ders geldiğini, oysa bunun böyle olmadığını, herkesin matematik öğrenebileceğini uygulamalarıyla gösterdiklerini söyledi.

“Yanlış oldu” gibi bir ifade yerine “Siz doğru yaparsınız” şeklinde pozitif bir dil kullandıklarını anlatan Güdücü, derslerde günlük hayattan örnekler vererek merak uyandırdıklarını, görsellerle birlikte sunumun derse ilgiyi artırdığını, akılda kalabilen örneklerle bunu desteklediklerini belirtti.

matematik-arastirma

“ÖĞRENCİYE BİLGİYE ULAŞMAYI ÖĞRETİYORUZ”
Öğrenciye her bilgiyi hazır sunmak yerine, kendilerini bilgiye ulaştıracak etkinlik ve uygulamalar yaptıklarını ifade eden Güdücü, “Bir konuyu işlerken sınıfta farklı görüşler ortaya çıkıyor. Dolayısıyla farklı gözlemler yakalıyoruz. Bu da öğrenciye kendi gözlemini ifade etmeyi öğretiyor. Merak edilenleri ise sorularla gideriyoruz. Tüm bunların sonucunda gözlemci, soran, soruşturan öğrenci profili ortaya çıkıyor. Dersin içinde olmanın yarattığı ilgiyle öğreniyor ve edindiği bilgiler kalıcı oluyor” dedi.

matemati-2

YARIŞMALARDA BAŞARILI SONUÇLAR ALINDI
Öğrencilere başarılı olabilecekleri ortamı yaratmak için her türlü desteğin sağlandığını dile getiren Güdücü, bunun sonucunda ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarılı sonuçlar elde edildiğini, 11. Uluslararası Bilim Temelleri Matematik Yarışması’nda 2 öğrencinin gümüş, 3 öğrencinin bronz madalya kazanmasının bunun örneklerinden olduğunu kaydetti.

matematik-gezi

Güdücü, ders konularıyla ilgili geziler ve etkinlikler düzenlendiğini, İzmir Şirince’deki Nesin Matematik Köyü ziyareti, Cahit Arf Matematik Anma Günü, 14. Pİ Günü gibi faaliyetlerin bunlardan birkaçı olduğunu, matematiği öğrenmeyi kolaylaştıracak projeler uyguladıklarını, TEOG test tekniğini geliştirecek uygulamalara yer verdiklerini sözlerine ekledi.

türkçe-ile-ilgili-faaliyet

MÜFREDAT VE ÖZGÜN MATERYAL BİR ARADA
Özel PEV Ortaokulu Türkçe Zümre Başkanı Mustafa Şahan da Türkçe dersine yönelik uygulamalarla ilgili bilgi vererek; dinleme, anlama, okuma, konuşma ve yazma faaliyetlerini başarıyla yapabilen, kendisini en iyi şekilde ifade edebilen bilinçli bir nesil yetiştirmenin çabası içinde olduklarını vurguladı.

ic-2

Bu anlamda hizmet içi eğitimin önemli bir yer tuttuğunu belirten Şahan, seminerlerin dışında çeşitli illerde düzenlenen eğitimlere katıldıklarını, tüm bunların deneyimli, donanımlı ve kendini yenileyen bir ekip oluşmasını sağladığını, müfredata programını uygularken özgün materyallerle çalıştıklarını, bunun da olumlu sonuçlarını gördüklerini söyledi.

ic-1

EĞİTİM KURULTAYLARINDA PEV OKULLARI BİLDİRİSİ
Eğitimle ilgili her aktivitenin içinde olmanın çabasını verdiklerini dile getiren Şahan, “Sakarya, Mersin ve Niğde’de düzenlenen Uluslararası Türkçenin Eğitimi – Öğretimi kurultaylarına katılmakla kalmadık, orada bildiriler de sunduk. Yaşar Üniversitesi’nin ‘Yenilikçi Öğretmen’ seminerinde bulunduk. Robert Koleji’nde farklı okullardan meslektaşlarımızla deneyimlerimizi paylaştık. Dolayısıyla hem eğitime gidiyor hem paylaşımlarımızla eğitim vermiş oluyoruz” dedi.

türkçe-ile-ilgili-faaliyet

TÜRKÇE İLE İLGİLİ FAALİYETLER
Özel PEV Ortaokulu Türkçe Zümre Başkanı Mustafa Şahan, Türkçe dersiyle ilgili gerçekleştirilen faaliyetleri de şöyle sıraladı:
-26 Eylül’de Dil Bayramı kutlamaları düzenleniyor.Çarşıda esnafı ziyaret ediyor, işyeri isimleri ve levhalarında Türkçe isim kullanan esnafı bundan dolayı kutluyor, teşekkür belgesi veriyoruz.
-Türkçenin zenginliğini anlatan dil oyunları düzenliyor, dilimizin zenginliğini bu oyunlarla ifade ediyoruz.
-Dünya Şiir Günü kutlamaları düzenliyoruz. Çeşitli aktivitelerle bu kutlamaları zenginleştiriyoruz. 70 farklı kumaştan yaptığımız “şiir yorganı” bunun örneklerinden birisidir.
-Dünya Öykü Günü kutlamalarında bir grup okulumuzda aktiviteler düzenlerken, bir başka grup okul ziyaretleri yapıyor. Bu yıl Görme Engelliler Okulu’na gittik.
-Tam 9 bin deyim ve atasözümüz var. Atasözleri ve deyimlerin sorulduğu yarışmalar düzenliyoruz.
-Tiyatro oyunları sahneliyoruz. Bunlardan birisi olan “Eyvah Türkçem” adlı oyunla Türkçemize sahip çıkılmasının mesajını verdik.
-Pafin Gezici Kitabevi’ni her yıl öğrencilerimizle buluşturuyoruz.
-Yazarları okulumuza davet edip, öğrencilerimizle sohbet ortamları oluşturuyor, imza günleri yapıyoruz.
-Haftada bir saat okul içinde veya dışında okuma saatleri düzenliyoruz. Daha sonra da okuduğumuz konuyu sınıflarda yorumluyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı