REKLAMI GEÇ

PEV Okulları’nda şenlikli günler

PEV Okulları’nda şenlikli günler

Özel PEV Okulları’nda 2014-2015 eğitim-öğretim yılının sonuna yaklaşılırken, gerçekleştirilen etkinliklerle öğrenciler şenlikli ve eğlenceli günler geçiriyor. “Sosyal Bilimler Şenliği”nde unutulmaya yüz tutan oyunlarla neşelenen PEV’li öğrenciler, “Fen Atölyeleri” çalışmasıyla da çeşitli projeler gerçekleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2015 Perşembe, 10:31

Özel PEV Okulları, mevcut müfredat programını uygularken, ezberci yaklaşımdan uzak uygulamalarıyla öğrenci yetiştirmenin çabasını sürdürüyor. Bu kapsamda projeye dayalı çalışmayı hayata geçiren Özel PEV Okulları, düzenlenen gezi ve uygulamalarda öğrencilerin ders konularının yaşayarak işlemelerini sağlıyor.

ic-3

SOSYAL BİLİMLER ŞENLİĞİ
Özel PEV İlkokulu Sosyal Bilimler Zümre Başkanı Osman Önal, Sosyal Bilimler Şenliği etkinliğiyle öğrencilere farklı bir atmosfer sunulduğunu, unutulmaya yüz tutan “tiktak”, “yedi kiremit” ve “üç taş” gibi geleneksel oyunların oynandığını söyledi.

denizli-ozel-pev-okullari-senlik-bilim-senligi-sosyal-bilimler

Kıl çadırda hazırlanan macun, gözleme ve ayranların ikram edildiğini anlatan Önal, öğrencilerin en keyif aldığı anlardan birisinin padişah, şehzade ve sultan giysileriyle hatıra fotoğrafı çektirmeleri olduğunu, düzenlenen kermesde de yöresel ürünlerin beğeniye sunulduğunu ifade etti.

ic-2

KÜLTÜREL GEZİLER
Sosyal Bilimler Zümresi olarak kültürel geziler düzenlediklerini kaydeden Önal, “Anıtkabir ve Çanakkale başta olmak üzere çok sayıda kültürel geziler düzenledik. Amacımız ezberden uzak bir yaklaşımla öğrencilerimizin yaşayarak ders yapmalarını sağlamak. Çünkü bu gezilerin dönüşünde öğrencilerimizden geziyi yansıtan poster hazırlamalarını ya da cephedeki bir askerin düşüncelerini mektuba dökmelerini istiyoruz” dedi.

FEN ATÖLYELERİ UYGULAMASI
Özel PEV Ortaokulu Fen Bilgisi Zümre Başkanı Nihal Tozan da bir taraftan müfredata uygun programlar uygularken, diğer taraftan öğrencileri laboratuvar kullanmaya ve deneyler yapmaya teşvik ettiklerini, bununla merak duygusu oluşturmanın, deney nasıl yapılıyor onu görmelerinin, bütünsel düşünceleri geliştirmelerinin amaçlandığını vurguladı.

denizli-ozel-pev-okullari-senlik-bilim-senligi-yabanci-diller

Fizik, kimya, biyoloji gibi derslerden söz edildiğinde öğrencilerin sıkılganlık gösterdiğine işaret eden Tozan, ancak çim adam yapıp gelişimini görmeleri ve daha sonra bunu evlerine götürmelerinin, deneylerle kimyasal değişimleri ve çözümlemeleri izlemelerinin fen bilgi derslerine ilgiyle yaklaşmalarına katkıda bulunduğunu söyledi.

ic-5

EKO OKULLAR PROJESİ
Özel PEV Okulları’nda çevrenin korunmasının ayrı bir yeri olduğunu belirten Tozan, okul olarak “Eko Okullar Projesi”nin ortaklarından olduklarını bu nedenle okulda çevre bilincini artırmaya yönelik faaliyetler düzenlendiklerini, seminerlerde ise öğrencilerin yürüttüğü projeleri paylaştıklarını, bilgi paylaşımının çalışmalara ışık tuttuğunu, Cern ve İstanbul’daki bilim gezilerinin de öğrencilerin ufkunu değiştirdiğini, “Yavru Tema” projesi ile de toprak ve erozyon konusunun ele alındığını kaydetti.ic-4

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı