REKLAMI GEÇ

PEV Okulları’nın matematik başarısı

PEV Okulları’nın matematik başarısı

Özel PEV Okulları, matematik dalında uluslararası başarılara imza attı. PEV öğrencileri, dört farklı kıtadan 1500’den fazla öğrencinin katıldığı “Mathematics Without Borders Matematik Yarışması”nda büyük başarılar elde etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Kasım 2017 Çarşamba, 10:04

Yarışmanın ilk aşaması olan “Sonbahar Oturumu”, 19 Ekim’de 5, 6 ve 7. sınıf düzeyinde PEV’den 27 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi. PEV öğrencileri, İngilizce matematik sorularını cevaplamak ve başarılı olabilmek için çaba harcadı.

11 ülkeden 1500’den fazla öğrencinin katıldığı sınavda PEV’in matematik dehaları, yaşıtları ile aynı soruları cevaplayarak matematiksel becerilerini ortaya koydu. PEV öğrencileri, bu yarışma ile dünyadaki yaşıtları arasında kendi yerini ölçme fırsatı buldu.

8 MADALYA KAZANDILAR
Kendi seviyesinde yarışmaya katılan ve yüzdelik dilime giren PEV öğrencileri, 1 gümüş ve 7 bronz madalya ile başarısını taçlandırdı. 5. sınıf öğrencilerinden Ege Özturan gümüş madalya sahibi olurken yine 5. sınıf öğrencilerinden Zehra Esin Çubukçu, 6. sınıf öğrencilerinden Ayşe İlgi Bardakçı, Mustafa Mert Tokgöz, 7. sınıf öğrencilerinden Eylül Akın, Özgür Etyemez, Edanaz Eryiğit ve Güney Kabel ise bronz madalya sahibi oldu.

Öğrenciler, ilk yarışma sonrasında dünyanın farklı ülkelerindeki yaşıtlarıyla ocak ayı sonunda katılacakları yarışmanın “Kış Oturumu” için hazırlıklara başladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı