REKLAMI GEÇ

PEV Türkçeye Sahip Çıkıyor

PEV Türkçeye Sahip Çıkıyor

PEV Koleji öğrencileri, düzenledikleri etkinliklerle Dil Bayramı’nı coşkulu bir biçimde kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Eylül 2014 Pazar, 11:23

Bayram etkinliklerine Denizli esnafını dolaşarak başlayan PEV öğrencileri, işyerlerine Türkçe isim veren ve Türkçe sloganlar kullanan işletme sahiplerini teşekkür belgesi ile ödüllendirdi. Bayram etkinliklerine okul içinde de devam edildi. Öğrenciler gerçekleştirdikleri temsili bir gösteri ile 13 Mayıs 1277 tarihinde Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından buyrulan fermanla Türkçenin resmi dil ilan edilmesinin anısına davul ile bütün okulu dolaşıp Karamanoğlu Meymet Bey’in fermanını arkadaşlarına ve öğretmenlerine okudular.

Ayrıca konferans salonunda düzenledikleri etkinliklerinde dil oyunlarına yer veren PEV Koleji öğrencileri, etkinlik kapsamında yarışmalara ve eski Türkçe kelimelerin ne kadar hatırlandığıyla ilgili röportaj görüntülerine de yer verdiler.

PEV Koleji Türkçe zümresi öğretmenleri bu etkinliği Türkçenin ne kadar zengin bir dil olduğunu kanıtlamak, dilimize sahip çıkmak ve yozlaşmasını engellemek adına toplumumuzda farkındalık yaratmak adına düzenlediklerini ve bu tarz etkinlikleri önümüzdeki yıllarda da sürdüreceklerini belirttiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı