REKLAMI GEÇ

PEV’de 19 Mayıs coşkusu bir hafta sürdü

PEV’de 19 Mayıs coşkusu bir hafta sürdü

PEV Okulları 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı hafta boyunca gerçekleştirdiği coşkulu etkinliklerle kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mayıs 2018 Pazar, 13:25

Atatürk’ün gençlere verdiği değerin bir göstergesi olan Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde PEV öğrencileri; hafta boyunca 19 Mayıs ruhuna yaraşır bir şekilde voleybol, futbol ve daha birçok farklı spor dalındaki turnuvalarda mücadele ederek keyifli zamanlar geçirdi.

Spor yapmanın yanı sıra her zaman farklı sanat dallarında da etkin bir sürecin içinde olan öğrenciler dönem boyunca hazırlıklarını yaptıkları resim sergisini bu hafta içinde açtı.

Öğrencilerin yaptığı resimlerden oluşan sergi arkadaşları ve velileri tarafından büyük beğeni aldı.

Bayram haftasının diğer bir etkinliği ise çarşamba ve perşembe günü öğleden sonra PEV öğrencilerinin verdiği konserlerdi. Öğleden sonraki konserlerde öğrenciler solo ve grup performanslarını sergilerken dinleyenler de eğlenceli dakikalar geçirdi.

PEV Okulları öğrencileri dışında farklı okulların öğrencilerinden oluşan müzik grupları da bu konserlerde yer aldı. Sigma grubunun törene katılımıyla birlik ve beraberlik vurgusu yapılırken öğrenciler farklı sesler ve grupları da dinlemenin keyfini yaşadı.

PEV’de hafta boyunca yapılan etkinlikler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama töreni ile sona erdi.

Açılış konuşmasını Özel Pev Okulları Amiroğlu Fen Lisesi Müdürü Hanife Kara’nın yaptığı tören, geçtiğimiz hafta Fas’ta yapılan Liseler Arası Dünya Yüzme Olimpiyatları’nda Türkiye rekoru kırarak dünya üçüncüsü olan PEV 10. sınıf öğrencisi Milli Yüzücü Baturalp Ünlü’nün konuşmasıyla devam etti.

Yapılan konuşmaların ardından halk oyunları, Latin dansları ve beden perküsyonu gösterileri salondaki coşkuyu artırırken törenin finalinde step-aerobik takımı sahne aldı.

Öğrenciler ve veliler tarafından büyük beğeniyle izlenen törende PEV’in gençleri de “Bütün ümidim gençliktedir” diyerek gençliğe ne kadar güvendiğini gösteren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e daima onun gösterdiği yolda olacaklarının mesajını verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı