REKLAMI GEÇ

PEV’de bağımlılık konferansı

PEV’de bağımlılık konferansı

Özel PEV Liseleri’nde düzenlenen konferansta, sadece madde bağımlılığının değil, televizyon ve bilgisayar gibi bağımlılıkların da önemli bir toplumsal problem olduğu vurgulandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2015 Pazartesi, 17:34

Özel PEV Liseleri Okul Aile Birliği’nce, “bağımlılık ve bağımlılığa neden olan etkenler” konulu konferans düzenlendi. Konferansa Pamukkale Üniversitesi öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Ömer Başay, konuşmacı olarak katıldı.

denizli-pev-konferans-ic

Konferansında öğretmen ve velileri, bağımlılık ve bağımlılığa yol açan etkenlerle ilgili bilgilendiren Yrd. Doç. Dr. Ömer Başay, bağımlılık söz konusu olduğunda bunun sadece madde bağımlılığı olarak algılanması gerektiğini belirtti.

Sürekli televizyon izlemenin, bilgisayar başında zaman geçirilmesinin, kumar, yemek, hatta spor gibi bağımlılık türlerinin de olduğunu anlatan Başay, “Sanayileşme ve kentleşme her zaman beklenen sonucu vermeyip, bireyi yalnızlaştırdığı gibi, sorunlarla baş etme yetisini azaltmakta, özellikle genç kuşak çözümü sağlıklı olmayan desteklerde aramaktadır. Ergenlikten yaşlılığa kadar uzanan geniş bir yelpazede, başlangıçta sorunlar nedeniyle ortaya çıkan iç sıkıntı ve kaygıyı azaltmak için kullanılan maddeler, bir süre sonra tüm sorunlardan daha önemli bir problem olmaya başlamaktadır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı