REKLAMI GEÇ

PEV’de büyüleyen Cumhuriyet gösterisi

PEV’de büyüleyen Cumhuriyet gösterisi

Denizli’nin köklü eğitim kurumlarından PEV Koleji, Cumhuriyet Bayramı’nı coşkulu bir törenle kutladı. Kutlamalarda öğretmen, idareci, öğrenci ve veliler tek yürek oldu. Öğrenciler, ortaya koydukları coşku ve sergiledikleri eserler ile Cumhuriyet’in teminatı olduklarını ortaya koydu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ekim 2015 Çarşamba, 12:48

Pamukkale Eğitim Vakfı Özel PEV Okulları, Cumhuriyet Bayramı’nı okul salonunda gerçekleştirilen törenle kutladı. PEV Okulları’nda her yıl olduğu gibi Cumhuriyet’in 92. yılında da yine coşku doruğa tırmandı.

LİSE ÖĞRENCİLERİ BÜYÜLEDİ
PEV’in ilk, orta ve lise gruplarının ayrı ayrı organize ettiği Cumhuriyet kutlamaları görülmeye değerdi. İlk kutlamayı sabah erken saatlerde PEV Anadolu Lisesi öğrencileri gerçekleştirdi. Sunuculuğunu 10. sınıf öğrencisi Eylül Kara’nın üstlendiği kutlama, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlandı. Cumhuriyet’in önemini anlatan şiirlerin okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tarih Öğretmeni Mehtap Demir yaptı.

pev_cumhuriyet_kutlaması_icc
Lise grubunun gösterisi, Cumhuriyetin ilan sürecinin tüm detaylarıyla anlatıldığı belgesel izlendi. Kutlamaların ilk bölümü marşlarla sona erdi.

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ NEFES KESTİ
PEV’de Cumhuriyet coşkusu, lise öğrencilerinin ardından, ortaokul öğrencilerinin gösterileri ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesini, Okul Müdürü Pınar Kaya’nın konuşması izledi. Kaya, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ulusuna en uygun yönetim şekli olarak Cumhuriyet’i gördüğünü belirterek, Cumhuriyet’i sonsuza dek yaşatmanın görevleri olduğunu kaydetti.

pev_cumhuriyet_kutlaması_ic

Konuşmanın ardından, öğrencilerin hazırladığı birbirinden güzel etkinlikler izlendi. Cumhuriyet adlı drama gösterisini Atatürk maskeleri ile sunan öğrenciler ayakta alkışlandı, müzik öğretmenleri Ezgi Özcan ve Cemil Karadeniz yönetimindeki koro tam anlamıyla büyüledi.

Beden eğitim öğretmeni Mustafa Tuncer önderliğinde sahneye çıkan öğrencilerin halk oyunları gösterisi de ilgiyle izlendi. Öğrenciler, Silifke ve Anamur yöresinden gösteriler sundu.

pev_cumhuriyet_kutlaması_iccc

FİNAL GÖSTERİSİ GÖRÜLMEYE DEĞERDİ
PEV Okulları’nda Cumhuriyet kutlamaları, Gençliğe Hitabe’nin işaret dili ile okunmasının ardından sahnelenen final gösterisi ile son buldu. Tüm grupların katıldığı final gösterisinde dev Atatürk portresi açıldı, marşlar söylendi. Öğrencilerin final gösterisine salonu dolduran öğrenci ve veliler de eşlik etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı