REKLAMI GEÇ

PEV’de Öykü Günü etkinliği

PEV’de Öykü Günü etkinliği

Özel PEV Okulları Türkçe Zümresi de 14 Şubat Dünya Öykü Günü’nü bir dizi etkinlikle kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Şubat 2015 Pazartesi, 09:44

Sevgililer Günü olarak bilinen 14 Şubat, aynı zamanda Dünya Öykü Günü olarak da kutlanıyor. Öğrenci merkezli kutlama etkinliklerini tercih eden PEV, her sınıf düzeyinde Dünya Öykü Günü kutlamaları gerçekleştirdi.

Beşinci sınıf öğrencilerinden bir grup, okul öncesi ve birinci sınıflarda öykü okuma etkinliği gerçekleştirdi. Sevilen öyküler arasından seçtikleri öyküleri minik öğrencilerle paylaşan ortaokul öğrencileri, küçük arkadaşlarına öykü okumanın çok güzel bir deneyim olduğunu anlattılar. Okuldaki diğer sınıflarda ise öykü tamamlama ve canlandırma etkinlikleri yapıldı.

Kutlama, eş zamanlı olarak okul dışındaki etkinliklerle de devam etti. Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Denizli Görme Engelliler İlkokulu’nu ziyaret eden Özel PEV Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri de buradaki öğrencilere öyküler okudu. Okudukları öykülerle görme engelli kardeşlerine ışık olan öğrenciler, bu sosyal sorumluluk etkinliğinden oldukça memnun kaldılar. Bu tarz etkinliklerin artması gerektiğini vurgulayan PEV öğrencileri, edebiyatın topluma ışık tutacağını ve “her insanın öyküsüyle var olduğunu” belirttiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı