REKLAMI GEÇ

PEV’den eğitim adına önemli yenilik

PEV’den eğitim adına önemli yenilik

Özel PEV Okulları, eğitim alanında farklılık yaratmayı sürdürüyor. Uyguladığı örnek sistemler ile özgüveni yüksek, bağımsız bireyler yetiştirmeyi ilke edinen PEV, ABD kökenli olan ve başarısı kanıtlanmış “Eğitimde Sistem Düşüncesi” felsefesini Denizli’ye taşıdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ekim 2015 Çarşamba, 09:50

Çok yönlü düşünen, özgüveni yüksek, bağımsız bireyler yetiştirmeyi ilke edinen Özel PEV Okulları, Denizli’de eğitim adına farklılıklarını ortaya koymayı sürdürüyor.

denizli-pev-okullari-farklilik-yaratiyor-ic-2

Amerikan kökenli olan “Eğitimde Sistem Düşüncesi” felsefesini Denizli’ye taşıyan PEV Koleji, bu felsefeyi öğrencilerine aşılamaya yönelik çalışmalarını, okul öncesi öğrencilerinden itibaren başlattı.

Çalışmaların ilk aşamasında okul öncesi öğretmenleri öğrencilerinin “Sistem” ve “Parça-Bütün” kavramlarını öğrenmelerine yönelik etkinliklere yer verdiler. Eko-sistemin parçalarından olan bitki, hayvan ve insan faktörlerini öğrenen öğrenciler bu faktörlerden biri sistemden çıkarıldığında bütünün nasıl etkilendiği hakkında çıkarımlar yaptı.

denizli-pev-okullari-farklilik-yaratiyor-ic

Sindirim sistemini inceleyerek sistemin uyum içinde nasıl çalıştığını öğrenme imkanı bulan öğrenciler, sindirim sistemindeki parçalardan biri durduğunda ya da sistemden çıkarıldığında neler olabileceği ile ilgili drama çalışması gerçekleştirdiler.

Parça-bütün ilişkisini konu alan “Pezzettino” isimli hikayeyi okuyan ve üzerinde değerlendirmeler yapan öğrenciler, gruplara ayrıldılar, bir sistem oluşturarak drama ile sistemden çıkarılan bir parçanın işleyişi nasıl etkilediğini gözlemleme fırsatı buldular.

denizli-pev-okullari-farklilik-yaratiyor-ic-1

PEV’in minik öğrencileri kare şeklindeki kalıbı kullanarak parçalardan bütün oluşturma çalışmasına katıldılar. Öğrenciler bu sayede “Eğitimde Sistem Düşüncesi”ni tüm detaylarıyla kavrama imkanına kavuştular.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı