REKLAMI GEÇ

PEV’İN COŞKUSU BİR BAŞKA  

PEV’İN COŞKUSU BİR BAŞKA   

Denizli’nin köklü eğitim kurumlarından PEV Koleji Cumhuriyet Bayramı’nı öğrencisinden velisine, idareci ve öğretmenlere kadar doyasıya yaşadı.  

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2014 Çarşamba, 16:36

Pamukkale Eğitim Vakfı (PEV) Koleji Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla okul salonunda tören düzenledi.  PEV’lilerin her yıl birbirinden renkli ve güzel kutladığı bayramın coşkulu geçeceği günler öncesinden belli olmuştu. Geçen hafta bedenleriyle Atatürk silueti çizen öğrenciler, bu kez de sahnede öğretmen ve ebeveynleri ile birlikte coşkuyu yaşadı.

O ROMAN HİÇ BİTMEYECEK
Okul Müdürü Pınar Kaya, Cumhuriyet’in ilanının bir romana benzetirken, “Romanın ilk satırları Samsun’da yazıldı. Ulu önder, 26 Ekim 1923 akşamı silah arkadaşlarına ‘Beyler yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz’ diye açıkladı. O gece masada cumhuriyete ilk giriş tamamlanmıştı. Gelişme bölümünde Türkiye’nin yönetim şekli Cumhuriyet olarak belirlendi. Sonuç bölümü ise asla yazılmayacaktı bu romanın. Mustafa Kemal de farkındaydı bu romanın sonuç bölümünü yazmak isteyenlerin olacağına… O nedenle gençlere emanet etti en büyük eserini. Elbet Cumhuriyet adlı romanı sonlandırmaya çalışanlar her devirde olduğu gibi günümüzde de var olacaktır. Bizler bugün Cumhuriyet’in 91. yılında bu romanı yazmaya inatla devam ediyoruz ve edeceğiz” dedi.

‘CUMHURİYET OLMASAYDI’
Konuşmanın ardından ‘Cumhuriyet nedir ve Cumhuriyet olmasaydı ne olurdu?”sorularını cevaplayan öğrencilerin belgeseli izlendi. PEV Koleji Müzik öğretmenleri Ezgi Özcan, Cemil Karadeniz, Drama öğretmeni Mustafa İkizoğlu, Halk oyunları öğretmeni Mustafa Tuncer’in öğrencilerle birlikte hazırladığı Cumhuriyet isimli halk oyunu, drama ve koro gösterisi sunuldu.

Kutlamalara büyük ilgi gösteren veliler de marş ve şarkılara eşlik etti, öğrencilerin gösterileri sık sık alkışlarla kesildi.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı