REKLAMI GEÇ

PEV’in gala gecesi büyüledi

PEV’in gala gecesi büyüledi

Özel PEV Okullarının düzenlediği yıl sonu gecesine bu yıl yine PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi ev sahipliği yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Haziran 2014 Salı, 10:28

Kokteylle başlayan etkinlik, öğrencilerin el emeği ürünlerden oluşan serginin açılışı ile başladı. Sergide hat, minyatür, ebru, çini, kilim deseni gibi Türk kültürüne özgü ürünler sergilendi.

ic-3

Öğrencilerin yıl boyunca edindikleri kazanımları sergiledikleri gala gecesinde ilk bölüm, Anadolu ve Avrupa kültürünü yansıtan dans gösterilerinden oluştu. Birbirinden güzel kıyafetlerle Anadolu’nun halk oyunu kültürünü yansıtan öğrencilerin gösterileri, izleyicileri büyüledi.

Gecenin ikinci bölümü, William Shakespeare tarafından kaleme alınan Romeo ve Juliet’in sahnelenmesiyle başladı. Tamamı İngilizce oynanan oyunda rol alan 5. sınıf öğrencilerinin performansı oldukça etkileyiciydi. Sonrasında gece, koronun söylediği şarkılarla devam etti. Öğrencilerin eğitim aldığı dillerde (Türkçe, İngilizce, Almanca, İspanyolca) söylenen şarkılarda ayrıca bireysel performanslara da yer verildi. Söyledikleri en son şarkıyı Mustafa Kemal Atatürk’e armağan eden öğrenciler, tüm salon tarafından ayakta alkışlandı.

ic-2

Çok sayıda protokol üyesinin katıldığı gecenin sonunda konuşan PAÜ Rektörü ve Pamukkale Eğitim Vakfı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı; PEV ailesine 14 yıl önce katıldığını ve on dört yıldan bu yana bu kadar güzel bir gala gecesi görmediğini ifade etti. Bağcı, ayrıca eğitim kurumlarının başında “Pamukkale” ibaresinin bulunmasın o kurumun kaliteli işlere imza atacağının da bir göstergesi olduğunu belirtti. PEV ile PAÜ’nün iki kardeş kurum olduğunu vurgulayan Bağcı, bu iki kurumun ayrılmaz bir bütün olduğunu vurguladı.

ic-1

Pamukkale Eğitim Vakfı Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Meder, Okul Müdürü Pınar Kaya ile birlikte gala gecesinin ve serginin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmenleri tek tek kutlayarak kendilerine teşekkür çiçeği takdim etti. Geceden oldukça etkilenen veliler ise öğrencilerinin kendilerini gururlandırdıklarını ifade ettiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı