REKLAMI GEÇ

PEV’Lİ İLAYDA GÖZÜNÜ MİLLİ FORMAYA DİKTİ

PEV’Lİ İLAYDA GÖZÜNÜ MİLLİ FORMAYA DİKTİ

O engel tanımayan genç bir yüzücü. Katıldığı her yarışmada farkını gösteren madalya avcısı İlayda Demirbaş, İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu ziyaret etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Haziran 2015 Cuma, 15:23

Bedensel engelli 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi İlayda Demirbaş, engelleri aşarak katıldığı yüzme şampiyonalarında kazandığı altın madalyalara yenilerini ekledi. İlayda, 23-24 Mayıs tarihlerinde Aksaray’da yapılan Okul Sporları Bedensel Engelliler Yüzme Türkiye Şampiyonasında 4 ayrı kategoride Türkiye Şampiyonu oldu. 

Özel PEV Okulları 7. Sınıf öğrencisi olan İlayda Demirbaş, Beden Eğitimi Öğretmeni Ahmet Keskin ve yüzme antrenörü Zafer Uğursal ile birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Özel PEV Okulları Beden Eğitimi Öğretmeni ve yüzme antrenörü Ahmet Keskin, İlayda’nın son katıldığı yarışta 50m ve 100m serbest, 100m sırt ve 100m kurbağalama stillerinde altın madalyanın sahibi olduğunu belirtti. Özel PEV Okulları olarak öğrencileriyle gurur duyduklarını söyleyen Keskin; İlayda’nın hedeflerini bildiklerini, eğitim ve sportif anlamda desteklerinin devam edeceğini söyledi.

İlayda’nın başarısında pay sahibi isimlerden olan Antrenör Zafer Uğursal, bu yıl okul sporlarında ilk defa bedensel engelliler yarışmalarının yapıldığını söyledi. İlayda’nın zoru seven bir yapıya ve azimli bir kişiliğe sahip olduğunu söyleyen Uğursal, sporla engellerin aşıldığını herkese gösterdiğini kaydetti.

Yüzmeye tutkuyla bağlı olan, haftada 4 gün antrenman temposunu sürdüren İlayda Demirbaş, en büyük hedefinin ay yıldızlı formayı giymek olduğunu belirtti. 2001 Denizli doğumlu olan genç yüzücü, kendisini her geçen gün geliştirdiğini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, İlayda’nın sporla tanıştıktan sonra sadece sportif başarı ve madalyalar kazanmadığını, bunların yanında engelini aşarak yüksek özgüven kazandığını söyledi. İlayda’yı destekleyen başta ailesi olmak üzere, Özel PEV Okulları yöneticileri ve öğretmenlerine teşekkür eden İbanoğlu; başarılı sporcuya spor malzemelerinden oluşan çanta hediye etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı