REKLAMI GEÇ

PEV’li öğrenciler madalyalarla döndüler

PEV’li öğrenciler madalyalarla döndüler

“The World Scholar’s Cup”ın Barselona’da yapılan 2. etabına katılan Özel PEV Okulları öğrencileri yarışmadan altın ve gümüş madalyalar ile döndüler.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Temmuz 2018 Salı, 11:12

“The World Scholar’s Cup”ın (WSC) ilk etabını geçen ve “Global Round” için Barselona ‘ya giden Özel PEV Okulları öğrencileri, altın ve gümüş madalyalar ile döndüler.

İlk etabı 21-22 Nisan tarihleri arasında İstanbul Koç Okulları’nın ev sahipliğinde yapılan, 600’e yakın öğrenci ve yaklaşık 200 takımın katıldığı uluslararası bir öğrenme festivali olan “The World Scholar’s Cup”a (WSC) Özel PEV Okulları öğrencileri de katılmıştı. Özel PEV Okulları’nı başarı ile temsil eden öğrenciler, WSC’nin ilk etabında altın ve gümüş madalyalar kazanarak ilk 10 takım arasında yerini aldılar ve yarışmanın bir sonraki etabı “Global Round” için Barselona ‘ya gittiler.

WSC Barselona etabında 54 ülkeden 2 bin 100 öğrencinin katıldığı yarışmada ortaokul (Junior) ve lise (Senior) kategorisindeki altı öğrenci, İngilizce öğretmenleri Cevriye Demirel ve Nazlıcan Güldiken eşliğinde PEV’i temsil etti.

Özel PEV Okulları öğrencilerinden Elif Pişkin, Erim Esenoğlu, Selen Şengül, Hezal Erinç Özturan, Bilge Karadeniz ve İlay Karaca, belirlenen tema üzerinde özveri ile çalışarak takım olarak yarıştıkları kategorilerde yaptıkları başarılı sentezleri ve ifadeleri ile jürilerin dikkatini çekmeyi başardılar. Öğrenciler bu bölümdeki başarılarını ikincilikle taçlandırdılar.

İkinci gün Agora Kampüsü’nde Takım Makale Yarışması kategorisinde grup olarak yarışan öğrenciler, ardından Bireysel Bilgi Yarışması’nda altı ayrı daldan, toplam 120 soruyu yanıtladılar. Öğleden sonraki Münazara aşamasında farklı okullarla eşleşerek oluşturulan her iki takım da yaptıkları üç münazaradan ikisini kazandılar.

Öğrenciler turnuvanın üçüncü gününde önce Barselona Kongre Merkezinde yapılan Scholar’s Bowl – Grup Bilgi Yarışması’na, ardından da farklı ülkelerden grupların katılmasıyla gerçekleştirilen ve bir yetenek yarışması olan Scholar’s Show’a katıldılar. Öğrenciler yarışmalardan sonra düzenlenen Scholar’s Ball’da eğlenerek günün yorgunluğunu attılar.

Organizasyonun son gününde “Debate Showcase” ve “Scholar’s Show”ın ikinci etaplarından sonra katılımcı ülkelerin bayrak geçişi ve ödül töreni yapıldı. Yarışmadan altın ve gümüş madalyalar ile ayrılan öğrenciler, ülkelerine başarı ile döndüler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı