REKLAMI GEÇ

PEV’liler Fransa’daydı  

PEV’liler Fransa’daydı   

Özel PEV Okulları öğrencilere ve eğitim kadrosu, ortağı oldukları “Hayat Boyu Öğrenme / Comenius” programı kapsamında Fransa’ya gitti.  

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Haziran 2014 Perşembe, 10:17

Özel PEV Okullarının, “Hayat Boyu Öğrenme / Comenius” programı kapsamında 2013 Şubat ayında uygulamaya koyup İspanya turuyla başlattığı “Circus Eurolympia” projesinin ikinci durağı Fransa’nın Vire yerleşim birimi oldu.

Almanya, Fransa, İspanya, Polonya ve Türkiye’den oluşan beş ortaklı proje, kültür alışverişi ve dostluklara kaynaklık etti. Öğrenciler,  2-7 Haziran’da  L.E.G.T. PRIVES ST-JEAN-EUDES okulu öğrencileri ve aileleri tarafından misafir edildi. “Circus Eurolympia ”projesiyle İngilizceyi etkin bir şekilde kullanabilme fırsatına sahip oldu. Proje kapsamında olan beş ülkenin öğrencileri pek çok farklı etkinliğe katıldı.
ic

Pony oyunları, binicilik, at üzerinde yarışmalarla farklı deneyimler kazanıp eşsiz güzellikteki doğasıyla Vire dağlarında atla dolaşma imkânı elde etti. Bowling turnuvasına katıldı. Fransız proje ortaklarına konuk olan öğrenciler, Normandia kıyılarında on kilometrelik yürüyüşün ardından Le Mont Saint Michel’e ulaştı ve bu muhteşem yapıyı yakından görme imkânı elde etti.

Projeye Özel PEV Okulları Kurucu Temsilcisi Prof.Dr. Mehmet Meder, İngilizce Öğretmeni Gamze Durmaz, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Osman Önal, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ceyda Şentapancı katıldı. Özel PEV Okullarını 6. sınıf öğrencilerinden Almira Kocamaz, 7. sınıf öğrencilerinden Mine Topal ve Doğa Karagülle, 10. sınıf öğrencilerinden Merve Su Kayaş, 11. sınıf öğrencilerinden Berkay Sert ve Bahar Esin temsil etti. Fransa’dan başarılı ayrılan okul, kasım ayında Polonya’da olacak.

ic-1

Özel PEV Okulları Kurucu Temsilcisi Prof.Dr. Mehmet Meder, “Hayat Boyu Öğrenme Programı”nda eğitimdeki kaliteyi artırmak  amacıyla farklı ülkelerden okullar arasında uluslararası işbirliği ve değişimin sağlandığını, kurumların pedagojik metotlar ve materyaller geliştirmeye teşvik edildiğini, okulların idaresine yönelik farklı çalışmaların ve yeniliklerin uluslararası boyutta yaygınlaştırılmasının desteklendiğini belirtti. Meder, Özel PEV Okullarının eğitim öğretimde kaliteyi artırmak adına öğretmen ve öğrencilerini desteklemeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı