REKLAMI GEÇ

PEV’liler İnsan Hakları Günü’nü böyle kutladılar

PEV’liler İnsan Hakları Günü’nü böyle kutladılar

Özel PEV Liseleri, değerler eğitimine verdiği önemi Dünya İnsan Hakları Günü’nde düzenlediği etkinlikle gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Aralık 2014 Perşembe, 10:07

Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Özel Pev Liseleri tarafondan iki program hazırlandı. Programa, Denizli Baro Başkanı Avukat Müjdat İlhan da katıldı.

denizli-pev-insan-haklari-ic-1

Programın birinci bölümünde Avukat Müjdat İlhan, “Çocuk ve kadın hakları”, “Eğitim hakkı”,”Basın ve yargı özgürlüğü”, “Adalet” kavramlarını anlattı, gençlerin düşünen, sorgulayan bireyler olarak hayata hazırlanmasının ülkemiz ve dünyamız için öneminin büyük olduğunu vurguladı.

İlhan, PEV öğrencilerinin şanslı bireyler olduğunu, kendilerine sunulan olanakları en iyi şekilde değerlendireceklerinden emin olduğunu da dile getirdi.

Programın ikinci bölümünde öğrenciler; Filozof Platon tarafından yazılan, Sokrates’in ahlakı bozma gerekçesiyle suçlanışı, Atina demokrasisi tarafından yargılanışı ve cezalandırılmasını konu alan “Sokrates’in Savunması” adlı eserden yola çıkılarak hazırlanan “Adalet Sizsiniz” adlı oyunu canlandırdılar.

denizli-pev-insan-haklari-ic

Oyunun sonunda ise üzerinde insan hakları temalı karikatürlerin yer aldığı tişörtlerle sahneye çıkan öğrenciler, “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi”nde yer alan otuz maddeyi dile getirdi. İlgiyle izlenen program, alkışlarla sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı