REKLAMI GEÇ

PEV’liler Yüzyılın Deneyi’ni yerinde gördüler

PEV’liler Yüzyılın Deneyi’ni yerinde gördüler

Özel PEV Okulları Fen Bilimleri Bölümü öğrencileri dünya çapında bilinen ve merak uyandıran “Yüz Yılın Deneyi”ni yerinde gözlemlemek amacı ile İsviçre’deki CERN’e (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) eğitim gezisi düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ocak 2015 Çarşamba, 10:24

İsviçre -Fransa sınırında yer alan ve dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuarı olan merkezi gezen Özel Pev Okulları öğretmen ve öğrencileri pek çok bilgiyle döndüler.

CERN’deki deneyin amacı, Büyük Patlama’yı kontrollü bir ortamda ve çok daha küçük bir ölçekte yeniden oluşturmak, sonuçlarını gözlemlemek ve 13.7 milyar yıl önce meydana geldiği düşünülen Büyük Patlama’dan hemen sonraki evrenimizin başlangıç şartlarını oluşturarak maddenin sır perdesini aralayabilmek.

Türk bilim insanları CERN gezisinde Özel Pev Okulları öğrencilerine tüm gün rehberlik yaptı. Bilim insanlarının gerçekleştirdiği deneyler ve çalışmalarla ilgili sunumu öğrenciler hayranlıkla izlediler.

ic

Cern’in dışında Nestle çikolata fabrikası, Gruyere’s (gravyer) kasabası, Lozan Antlaşmasının yapıldığı Beau- Rivage Palace, Ulusal Doğa Tarihi Müzesi, Leman gölü ve çevresinde yer alan İngiliz Bahçesi, Lozan’da yer alan Katedral ve Olimpiyat Müzesi’ni de gezen Özel Pev Okulları öğrencileri yararlı bir gezinin ardından Denizli’ye döndüler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı