REKLAMI GEÇ

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi PEV’de

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi PEV’de

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle yürüttüğü “Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi” kapsamında PEV Okulları öğrencilerine spor ve sporun branşlarını anlattı. Oyun ve çizgi film gösterileri ile eğlenceli hale getirilen sunumu öğrenciler büyük bir dikkatle takip etti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 11 Kasım 2014 Salı, 16:01

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, genç nesillerin erken yaşta spor kültürü edinmelerine yönelik 7 yıl önce hayata geçirdiği ‘Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi’ kapsamında PEV Okulları’nın, ilkokul 3, 4 ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik sunum gerçekleştirdi.

denizli-pev-milli-olimpiyat-komitesi-ic-1

Minik öğrencilere, spor kültürünü, Olimpiyat Oyunları’nı ve felsefesini, Fair Play’i, sağlıklı beslenmeyi, çevre duyarlılığını çeşitli videolar, çizgi filmler, küçük yarışmalar, renkli görsellerle anlatan Sibel Yazgan’ın sunumu yaklaşık 1 saat sürdü.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Porsun projenin, akademisyenler, çocuk psikologları, komisyon üyeleri işbirliği ile titiz bir çalışmanın ürünü olduğunu vurguladı.

“HEDEF, 8 YILDA 1 MİLYON ÖĞRENCİYE ULAŞMAK”
Porsun, amaçlarının 8 yılın sonunda 1 milyon öğrenciye ulaşmak olduğunu belirterek, “17 Şubat 2006 tarihinden itibaren Türkiye’nin pek çok kentinde düzenlenen organizasyonlarda bugüne dek binlerce ilköğretim okulundan yüz binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşen sunumlar her öğretim döneminde belli plan-program dahilinde yürütülmektedir” dedi.

denizli-pev-milli-olimpiyat-komitesi-ic

Türkiye’de yapılması hedeflenen Olimpiyat Oyunları için Olimpizm ve spor kültürünü özümsemiş bilinçli gençliğin öneminin büyük olduğunu söyleyen Porsun, ” Bu amaç doğrultusunda sürdürülen program, sunumlara katılan öğrencilerin yanı sıra beraberlerindeki öğretmenler, birçok ilin valisi, belediye başkanları, milli eğitim müdürleri ve diğer yöneticiler tarafından büyük ilgi ve takdir görmektedir. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, dünyada başka örneği bulunmayan projeyi her yıl belli bir fon ile desteklemektedir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı